“Karaman Ortak Sevdamiz”

Mehmet Ali Topcu – AMSTERDAM Hollanda’daki en fazla hemseri nüfus potansiyeline sahip (yaklasik 50 bin Karaman ilinden) sivil toplum örgütü Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF), Hollanda’daki Karaman kökenli girisimcilerle bulusma toplantilarina devam ediyor. Bu toplantilardan biri de önceki aksam baskent Amsterdam’da gerçeklestirildi.

“Karaman Ortak Sevdamiz”

Meram Restoran’da gerçeklesen toplantiya Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF) adina Baskan Mustafa Duyar, Isadamlari Komisyonu Baskani Nebi Sancar, Teskilatlanma Baskani Ilhami Gülmüs ile Medya/Tanitim Temsilcisi Mehmet Ali Topcu katildi.
Amsterdam ve bölgesinde halen aktif ticaret yapan Karaman kökenli girisimcilerin hazir bulundugu toplantida, Hollanda ve Türkiye’de yatirim olanaklari kisa olarak ele alindi.
-SIZLERIN DESTEGINE IHTIYACIMIZ VAR-
Bir yil evvel kurulan federasyonun özellikle is adamlari komisyonunun hayata geçirilmesinin önemine deginen HOKAF Baskani Mustafa Duyar, “Hollanda’nin birçok bölgesinde girisimci hemserilerimiz var. Bu hemseri girisimcilerimize ulasmak için bölgesel toplantilar yapiyoruz. Bugün de Amsterdam’da siz degerli is adamlarimizla bir araya geldik. HOKAF olarak sizlerin yaninda yer almak istiyoruz. Bunun için de sizlerin destegine ihtiyacimiz var. Maksadimiz sizleri dinlemek ve sizleri tanimaktir. Birlik ve beraberlik içinde olursak üstesinden gelinmeyecek hiçbir sorun yoktur. Hollanda’da farkli sektörlerde, köklü sirket sahibi hemserilerimizin oldugunu duyuyoruz. Bu hemseri girisimcilerize ulasip, HOKAF’a kazandirmak, üye yapmak istiyoruz.” seklinde konustu.
-HOKAF, GELECEK NESLIMIZ IÇIN SIGORTADIR-
HOKAF Isadamlari Komisyonu Baskani Nebi Sancar, “HOKAF yönetimi tarafindan bize tevdi edilen görevi layikiyla yerine getirmek istiyoruz. Is adamlari komisyonumuzun iyi islere imza atmasi ve uzun soluklu olmasi için sizlerin destegine ihtiyacimiz var. Amacimiz, “Karamanli is adamlarimizi hemserilerimize tanitmak, is dünyasindaki bilgi ve tecrübelerimizi paylasmak. Ayni zamanda yurt içi ve yurt disinda is baglantilari alaninda hizmetler sunmanin yaninda buradaki is verenlerimizin sorunlarini çözme konusunda çalismalar yapmak hedeflerimizin arasindadir. HOKAF’in güçlü olmasi için her türlü destegi sizlerden bekliyoruz ve yanimizda olmanizi istiyoruz. HOKAF, bizim buradaki gelecek neslimiz için sigortadir. Genç neslimize Hollanda’yi sevdikleri gibi Karaman’i da sevmelerini, unutmamalarini saglamaliyiz. Öyle ki, Karaman ortak sevdamizdir. Bizim güçlü olmamiz, Hollanda ve Türkiye’de daha fazla ciddiye alinmamiz anlamina gelir.” dedi.
Toplantiya katilan girisimciler özellikle federasyonun daha fazla kurumsallasmasinin önemini dile getirdiler.
Hukuki, mali ve sosyal konularda federasyondan beklentileri oldugunu söyleyen girsimciler, toplantiyi organize edenlere ve toplantiya ev sahipligi yapan Meram Restoran yetkililerine tesekkür ettiler.
HOKAF bölgesel toplantilari çerçevesinde önümüzdeki ay Utrecht kentinde girisimcilerle bir araya gelecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284