Hokaf Yeni Yil Resepsiyonu Verdi

Mehmet Ali Topcu LAHEY- Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF), Lahey Zuiderstrandtheater Salonu’nda yeni yil resepsiyonu verdi.

Hokaf Yeni Yil Resepsiyonu Verdi

Düzenlenen resepsiyona Lahey Büyükelçiligi Müstesari Kurtulus Aykan, Hollanda MÜSIAD Baskani Ali Bekdur, Hollanda TÜMSIAD yöneticileri, Hollanda Yozgatli Isadamlari Dernegi Baskani Mehmet Dogan, Hollanda Sivaslilar Platformu Baskani Ibrahim Çitil, Hollanda Konya Kültür ve Dayanisma Vakfi Baskani Hidayet Hidayet Esenkaya, Libarel Parti eski Milletvekili Fadime Örgü, Güney Hollanda Eyalet Meclis üyesi Muzaffer Çetin, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Remzi Kabadayi, STK temsilcileri, isadamlari, akademisyenler, Hollandalilar ve vatandaslar katildi.
Resepsiyonda bir konusma yapan (HOKAF) Baskani Mustafa Duyar, yeni yilin Hollanda Türk toplumuna hayirlara vesile olmasini temenni etti
50 BIN KARAMANLI, BUNUN 2 BINI ISADAMI
HOKAF Baskani Duyar, “Resepsiyonumuza katilimin fazla olmasi bizleri onurlandirmistir. HOKAF, 2015 yilinda yeni yönetimiz ile emin adimlarla, hedeflerine yürümektedir. Mayis 2015 yilinda açilis programimiz ile onu takip eden iftar programinin ardindan Agustos ayinda Karaman'in Tren Gar’i meydanina, göçün 50. Yili anisina ‘göçmen aniti’ diktik. Bunun yaninda Kasim ayinda isadamlarimiz ile genis katilimli bir program düzenledik.22 bini askin Türk kökenli isadami arasinda 2 bini askin Karamanli isadami bu ülke ekonomisine son derece önemli bir katki yapiyor. 450 bini askin Türk kökenli vatandaslarimizin yasadigi Hollanda'da, 50 bin nüfus orani ile Karamanlilar olarak bizler gelmekteyiz. Bir yildir faaliyette olan bir federasyon olarak 15 kisilik yeni yönetim kurulumuz ile çalismalar yürütüyoruz.” dedi.
Resepsiyon sonrasinda folklor ekibi Anadolu yöresine ait bir birinden degisik halkoyunlari ile katilimcilar büyük begeni aldilar.
SEMAZENLERIN MUHTESEM GÖSTERISI
Resepsiyonun devaminda ise ‘Turkish Delight Festival’ kapsaminda HOKAF, The Netherlands Turkish Friendship Federation, Turks Platform Den Haag, Stichting Sanat ve Gemeente Den Haag'in katkilari ile Konya Türk Tasavvuf Müzigi Toplulugu, 800 kisinin katilimi ile muhtesem bir konser verdi. Semazenler gösteri yaptilar.
HOKAF Amsterdam Bölge Sorumlusu Ahmet Can,federasyon olarak genis katilimli bir yeni yil resepsiyonu yapmaktan son derece mutlu olduklarini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284