ISKUR Beyaz Yakalilar da Is Bulacak

ISKUR Genel Müdürü Yazici `Isçilerin yani sira beyaz yakalilar ve üniversite mezunlari ile ögrencilerini de ISKUR ofislerine davet ediyoruz` dedi.

ISKUR Beyaz Yakalilar da Is Bulacak

ISKUR Genel Müdürü Nusret Yazici, ''Isçilerin yani sira beyaz yakalilar ve üniversite mezunlari ile ögrencilerini de ISKUR ofislerine davet ediyoruz. Artik üniversite mezunu beyaz yakalilari da ise yerlestirecegiz. Isverene sesleniyoruz, mühendis de ariyorsaniz bize gelin, doktor da ariyorsaniz bize gelin'' dedi.
AA muhabirine açiklama yapan Yazici, 81 ilde yaptiklari Isgücü Piyasasi Arastirmasi kapsaminda, 3 milyon kisinin çalistigi 53 bin is yerini ziyaret ettiklerini anlatti. Arastirma ile isverenlerin sorunlarini ve beklentilerini ölçmeye çalistiklarini anlatan Yazici, arastirma ile hangi ilde kaç açik is oldugunu, bu islerin niteliklerini tespit ettiklerini belirtti.
ISKUR'un envanterinde yaklasik 2 milyon 400 bin issizin bulundugunu ifade eden Yazici, TÜIK'in rakamlarina göre Türkiye'de 2 milyon 500 bin issiz bulundugunu hatirlatarak, ''Bu su anlama geliyor, ISKUR Türkiye'deki issizlerin neredeyse tamamini isim isim, adres adres, nitelik nitelik biliyor. Illerdeki açik isleri de biliyoruz. Bu anket sonuçlarindan hareket ederek açik isleri, niteliklerine bakarak elimizdeki envanterden karsilamaya çalisiyoruz. Gaziantep'te 50 kaynakçi lazimsa ve benim elimde Gaziantep'te 40 tane kaynakçi varsa 10 kisilik kaynakçi kursu açacagiz. Öncelikle kayitlilari açik islere yönlendirecegiz'' diye konustu.
-''Üniversite ögrencilerini daha mezun olmadan is hayatina hazirlayacagiz''-
Yazici, devlet üniversitelerine gönderdikleri yazida, ''kampüslerinizde ISKUR irtibat noktalari olusturmak istiyoruz'' dediklerini bildiren Yazici, söyle konustu:
''Üniversitelerden olumlu cevaplar gelmeye basladi. Üniversiteler bize bir oda tahsis ediyorlar. Masa, sandalye ve bilgisayarimizi koyacagiz. Is ve meslek danismanlarimiz bu bürolarda tam zamanli çalisacaklar. Üniversite ögrencilerine is gücü piyasasini, sanayiyi anlatacagiz. Sanayinin onlardan neler bekledigini anlatacagiz. Hangi mesleklerde, hangi illerde ne kadar açik oldugunu, gelecegin mesleklerini, is bulabilmeleri için ne gibi niteliklere sahip olmalari gerektigini anlatacagiz.''
Üniversite ögrencilerinin bir tür staj programi olan Isbasi Egitim Programi'ndan da yararlandirmak istediklerini ifade eden Yazici, böylece üniversite ögrencilerine is tecrübesi kazandirmayi amaçladiklarini dile getirdi. Yazici, Koç ve Sabanci gibi Türkiye'nin büyük firmalari ile üniversite ögrencilerini isbasi Egitim Programlari'ndan yararlandirmalari konusunda görüsmeler yaptiklarini, isverenlerin bu konudaki yaklasiminin da olumlu oldugunu söyledi.
Is ve meslek danismalarinin görüsme yaptiklari üniversite ögrencilerine mezun olduklari zaman ISKUR'a basvurmalarini ve kayitlarini yaptirmalarini da önerecegini belirten Yazici, böylece bu gençleri en kisa zamanda is sahibi yapmak istediklerini söyledi. Yazici, ''Üniversitelerde kuracagimiz irtibat noktalari ile hazir egitilmis isgücünün, profesyonel destek saglayarak, daha kolay is yasamina geçislerine saglamak istiyoruz'' dedi.
-''Gazete ilaniyla degil''-
ISKUR'un çalisma alanini genislettigini dile getiren Yazici, sunlari kaydetti:
''Isçilerin yani sira beyaz yakalilar ve üniversite mezunlari ile ögrencilerini de ISKUR ofislerine davet ediyoruz. Artik üniversite mezunu beyaz yakalilari da ise yerlestirecegiz. Sadece isçileri ise yerlestirmeyecegiz. Isverene sesleniyoruz, mühendis de ariyorsaniz bize gelin, doktor da ariyorsaniz bize gelin. Dur durak bilmeksizin is yerlerini ziyaret ediyoruz.
Isveren aradigi elemani bizim vasitamizla bulursa isveren sigorta primini 6 aydan 54 aya kadar biz ödüyoruz. Isveren gazete ilaniyla degil, bizimle beyaz yakali çalisan arasin. Isverenleri ISKUR ofisleri ile iletisime geçmeye davet ediyorum. Kalkip ISKUR'a kadar gelmelerine de gerek yok, 444 75 87'yi arasinlar, danismanlarimiz onlari ziyaret etsin.''
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284