KMÜ’de 1400 Fidan Toprakla Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin girisinin agaçlandirilmasina yönelik fidan dikim töreni Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Karaman Valisi Murat Koca’nin katilimiyla KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in ev sahipliginde gerçeklestirildi.

KMÜ’de 1400 Fidan Toprakla Bulustu

KMÜ Genç TEMA Toplulugu ve Karaman TEMA Vakfi isbirliginde, Karaman Valiligi, Karaman Belediyesi, KMÜ Rektörlügü ve Karaman Orman Isletme Müdürlügünün destegiyle üniversitenin yeni girisinin çevresi agaçlandirilmasin ilk adimi olan fidan dikim töreni yapildi.
Törende KMÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karatas, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayida ögrenci fidan dikti. Üniversitenin Uygulama Anaokulu’nun minik ögrencileri de fidan dikiminde büyüklerine yardim ettiler. Törende agaçlandirma çalismasina katki saglayan tüm kurum ve kuruluslarin temsilcileri de hazir bulundu.
Ilimiz Milletvekili Mevlüt Akgün “Dünyada bir dikili agacimiz olsun.” diyerek Vali Murat Koca ve Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ile birlikte ilk fidanlari toprakla bulusturdu. Mevlüt Akgün, üniversitenin kisa zamanda birçok basarili çalismaya imza attigini söyleyerek, Rektör Gökmen’e ve agaçlandirma çalismasina destek veren herkese tesekkür etti. Prof. Dr. Sabri Gökmen üniversitenin yaptigi islerde bütün çalisma arkadaslarinin isbirligi sayesinde basari sagladiklarini ifade etti.
Projesi KMÜ Yapi Isleri ve Teknik Daire Baskanligina bagli Park ve Bahçeler Sube Müdürlügünce gerçeklestirilen agaçlandirma çalismasi kapsaminda üniversitenin yeni giris kapisindan ögrenci yurtlarina kadar olan 20 bin m2lik alanda sedir, çam, ladin, köknar, mese, disbudak, çinar, hus, akçaagaç, atkestanesi, ihlamur ve erguvandan olusan 1400 adet fidan toprakla bulustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284