Efsane Bekçiler Sokaklara Geri Dönüyor

Polis teskilatina 20 bin sözlesmeli emniyet bekçisi alinacak. Bekçiler koruma hizmetlerinde görevlendirilecek. En az ortaokul mezunu olacak bekçiler bin 500 lira maas alacak.Y illardir alimi yapilmadigi için sayilari 4 bin 58`e düsen çarsi ve mahalle bekçilerine taze kan asilanacak.

Efsane Bekçiler Sokaklara Geri Dönüyor

Bekçilerin isbasi yapmasinin ardindan koruma görevi yürüten 20 bin polis suçla mücadeleye çekilecek. En az ortaokul mezunu olacak bekçiler bin 500-bin 700 TL arasinda maas alacak.
ÖZEL YETENEK SINAVI
Bugün'de yer alan habere göre, Emniyet Genel Müdürlügü (EGM) tarafindan hazirlanan kanun tasarisinda emniyet bekçisinin görevleri ve yetkileri tanimlandi.
Özel yetenek seçme sinavinda basarili olanlar bekçi yapilacak. Emniyet bekçisi adayi ögrenciler, polis egitim kurumlarinda en az 3 ay meslek egitim görecek. Emniyet bekçileri bir yil intibak dönemine tabi tutulacak.
Göreve intibak edemeyenlerin sözlesmeleri feshedilecek. En az üç yil emniyet bekçisi olarak görev yapanlardan basarili olanlar polislerde oldugu gibi kidemli bekçilige geçirilecek.
POLIS OLABILECEKLER
EGM'ce ihtiyaç duyulmasi halinde en az üç yil fiilen kidemli emniyet bekçisi olarak görev yapmis ve üniversite egitimini tamamlamis olanlar yapilacaksinav ilepolis memurluguna atanabilecek. Bir yil içerisinde kidemli emniyet bekçilerinden polis memurluguna geçeceklerin sayisi, basvuru sartlarina haiz bekçilerin toplam sayisinin yüzde 5'ini geçmeyecek.
Iste görevleri
* Bir kimsenin can,mal, irzina yapilan saldiri ve tehditleri önlemek, saldirganlari yakalamak.
* Kamu düzen ve güvenini bozacak mahiyetteki gösteri, yürüyüs yapilmasina karsi, genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar önleyici tedbirleri almak.
* Adli kolluk isleriyle ilgili vakalarda, delillerin kaybolmamasini saglayan muhafaza tedbirlerini almak.
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284