Karamanogullari Beyligi Sempozyumu Basliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 23-25 Ekim 2015 tarihlerinde Karamanogullari Beyligi Sempozyumu düzenlenecek.

Karamanogullari Beyligi Sempozyumu Basliyor

Orta Anadolu ve Akdeniz bölgesinde kurulmus olan Türk Beyliklerinin bütün boyutlari ile ele alinarak tartisilmasini öngören ‘Uluslararasi Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu’ dizisinin ikincisi Karamanogullari Beyligi’ne ayrildi.
KMÜ ile Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu, Islam Tarihçileri Dernegi, Karaman Valiligi ve Karaman Belediyesi isbirligiyle düzenlenecek olan sempozyum, KMÜ konferans salonlarinda gerçeklestirilecek.
Sempozyumun açilisi, 23 Ekim Cuma günü saat 10.00’da, KMÜ SKS 1 Nolu Konferans Salonunda protokol konusmalariyla baslayacak. Konusmalarin ardindan açilis oturumu düzenlenecek, sonrasinda ise Yöresel El Sanatlari Karma Sergisi ve Karamanogullari Eserleri Fotograf Sergisi gezilecek. Program, bildiri sunumlari ile devam edecek.
17 Oturum, 66 Bildiri, 96 Katilimci
Üç gün boyunca 17 oturum halinde gerçeklestirilecek olan sempozyuma 96 bilim insani ve arastirmaci katilarak 66 farkli bildiri sunacaklar. Sempozyumda Karamanogullari’nin Anadolu’ya Yerlesmeleri, Kurulus Döneminde Osmanli Sarayinda Karamanlilar, Mevlana Hamza-i Karamanî’nin Osmanli Bürokrasisine Etkisi, Karamanogullari’nin Osmanlilara Sosyolojik Mirasi, Karamanogullari-Mogol Iliskileri, Osmanli-Akkoyunlu Hâkimiyet Mücadelesinde Karamanogullari’nin Rolü, Karamanogullari’nin Kudüs’e Ilgisi, Safevi Dönemi Öncesi Azerbaycan’da Karamanlilar, Karamanogullari’nin Hristiyan Aktörlerle Münasebetleri, Karamanogullari Beyligi’nin Sosyal-Kültürel ve Dini Hayati, Vakif ve Timar Sistemleri ve Kurumsallasmasi, Karamanogullari Beyligi Sikkeleri ve Ekonomisi, Karamanogullari Beyligi Döneminde Tasavvufun Mimariye Etkisi, Karaman’da Mevleviligin Dogusu ve Gelismesi, Sikari’nin Karamannamesi’nde Geçen Yer Isimleri, Karamanogullari Beyligi Atlasi, Karaman Müzesinde Sergilenen Geleneksel Giysilerin Incelenmesi, Karamanogullari Kitap Sanatlari, Karaman Asiklik Gelenegi gibi birçok konu hakkinda 66 bildiri sunulacak. Bildiriler, Türk Tarih Kurumu tarafindan sempozyum bildiri kitabi olarak yayinlanacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284