“Kimligimi Ögreniyorum, Kendimi Koruyorum” Sosyal Sorumluluk Projesi

Karaman Valiliginin ve Il Milli Egitim Müdürlügünün destegi ile çocuk istismarini önlemek amaciyla Nefes Aile Çocuk Egitimi ve Danismanligi Dernegi (NEFES-DER) tarafindan `Kimligimi ögreniyorum, kendimi koruyorum` isimli sosyal sorumluluk projesi baslatildi.

“Kimligimi Ögreniyorum, Kendimi Koruyorum” Sosyal Sorumluluk Projesi

Çocuga karsi yapilan taciz ve istismari önlemek, bu kapsamda toplumsal bilinç olusturulmasi amaciyla baslatilan sosyal sorumluluk projesi; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ögretim elemanlari, Konya Barosu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Konya Il Müdürlügü uzmanlari tarafindan yürütülüyor.
Konuyla ilgili olarak Milli Egitim Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Bahsi geçen proje; ailelere, rehber ögretmenlere ve ögrencilere yönelik çesitli egitim konularinda planlanmis ve bu dogrultuda egitimlere yapilmistir. Projenin hedef grubu, tacize ugrama olasiligi olan ögrenci ve bu ögrencilerin ailelerini konu hakkinda bilgilendirmek için farkindalik egitimleri baslatilmistir. Yine bu hedef gruba destek verecek olan rehber ögretmenlerin konu hakkinda daha fazla bilgi sahibi olmalari, önceki bilgilerinin tazelenmesi için onlara yönelik programlar da proje içerisinde baslatilmistir. Seminer Necmettin Erbakan Üniversitesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. S. Barbaros Yalçin’in açilis konusmasi ile baslamis, ardindan Selçuk Üniversitesi ögretim elemani, Uzman Psikolojik Danisman Nilgün Yamaner tarafindan “ Cinsel Istismar Nedir? ” konulu sunu gerçeklestirilmistir. Ikinci oturumda Konya Barosu Avukati Süheyla Sahin tarafindan “Istismar ve Hukuksal Süreç” konulu sunu gerçeklestirilmis daha sonra Yrd. Doç. Dr. S. Barbaros Yalçin tarafindan “Danisma Sürecinde Görüsme Teknikleri” konulu sunu ile seminer devam etmis ve son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Konya Il Müdürlügünde Uzman Polat Deveci tarafindan Aile Bakanliginin konu hakkindaki uygulamalari ile ilgili bilgi verilmis ve vaka tartismalari ile seminer tamamlanmistir.
Seminerlerin ikinci asamasi liselerde 9. sinif ögrencilerine ve velilere yönelik olarak yapilmistir” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284