KMÜ’den Haber Degerlendirmesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi 2012 yilinin degerlendirmesini yapti.

KMÜ’den Haber Degerlendirmesi

2009 yilindan itibaren üniversitenin medya ile iliskilerini saglayan Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi bu yil yerel ve ulusal basina iki yüz kirk (240) adet basin bildirisi gönderdi. Baska bir deyisle her is gününde en az bir (1) adet haber metni kaleme alindi. 2012, son dört yilla kiyaslandiginda en fazla haber üretilen yil olarak kayitlara geçti.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde 2009’da 76, 2010’da 104 ve 2011 yilinda 219 adet haber metni yazilarak medya kuruluslarina iletilmisti. 2012 yili gerek haber sayilarinin fazlaligi gerekse ulusal düzeyde ses getiren haberlerin yogunlugu ile dikkat çekti.
2012 yilinin öne çikan haberleri
Ögrenci topluluklarinin davetlisi olarak üniversiteye gelen pek çok ünlü isim, deneyimlerini salonlari dolduran ögrencilerle paylasti. Sabah Gazetesi ekonomi yazari Dr. Seref Oguz, Kanal 7 Televizyonu ‘Önden Gidenler’ program yapimcisi ve arastirmaci yazar Ömer Döngeloglu, televizyonda hazirladigi programlari begeniyle izlenen sair ve yazar Serdar Tuncer, Hak-Is Konfederasyonu Baskani Mahmut Arslan ve ünlü spiker yazar Asim Yildirm’in üniversitede gerçeklestirdikleri söylesilerin haberleri medyada genis yer buldu.
2012 yilinin en sicak haberi, senenin son günlerinde Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz’in üniversiteye gerçeklestirdigi ziyaret oldu.
KMÜ’nün basari haberleri
Üniversitenin 2012 yilinda hem bilimsel çalismalarda elde ettigi basarilar hem de sportif karsilasmalarda kazandigi ödüller yerel basinin yani sira ulusal medyada da yer aldi. Iste bunlardan birkaçi..
• Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin açikladigi ''Üniversitelerarasi Girisimcilik ve Yenilikçilik Endeksinde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin 43. olmasi haberi,
• Taseli Bölgesi’nde çiftçilere yönelik ilk bilimsel toplanti niteligindeki “Taseli Bölgesinde Meyve Yetistiriciliginin Gelecegi ve Analizi” konulu panel haberi,
• KMÜ ögrencisi Taha Akgül’ün güreste kazandigi Avrupa ve Dünya Sampiyonluklari haberleri,
• KMÜ ögrencisi Ali Gürbüz’ün 651. Tarihi Kirkpinar Yagli Güreslerinin Baspehlivanligi haberi,
• KMÜ ögrencisi Ümmühan Karaçadir’in atletizmde kirdigi Türkiye rekorlari ve uluslararasi platformda elde ettigi derecelere iliskin haberler,
• Üniversiteler Bayan Hentbol Sampiyonasinda KMÜ Bayan Hentbol takiminin sampiyonlugu ve 1. Lige yükselmesi haberi,
• 2012 Londra Yaz Olimpiyatlari Tekvando bransinda ülkemize gümüs madalya kazandiran Nur Tatar’in Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi bölümünde ögrenim görmeye baslamasi haberi,
• KMÜ BESYO ögrencisi Sümeyye Sezer’in, Türkiye Güres Federasyonu tarafindan düzenlenen Güres Sampiyonasinda altin madalya kazanmasina iliskin haber.
2012’de en çok tiklanan haberler
Üniversitenin sitesinde yer alan ve Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi tarafindan hazirlanarak yayinlanan basin bültenleri arasinda en çok tiklanarak okunan haberler ise su sekilde:
• Ilk sirada “Rektör Gökmen: Biz Üniversiteyi Yönetmeye Degil, Hizmet Etmeye Geldik” baslikli haber yer aldi. Bu haber, 472 kere tiklanarak okundu.
• Ikinci sirada “KMÜ’de Rektör Adayi Seçimleri Yapildi” baslikli haber yer aldi. 328 kere okundu.
• Üçüncü sirada “KMÜ Grup Liman ile Eglendi” baslikli haber var. 315 kez tiklanarak okundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284