MEDAS, Yatirimlarla Arizalari Giderecek

Meram Elektrik Dagitim A.S. (MEDAS) Genel Müdürü Önder Kazazoglu, sorumluluk alanlarinda geçen yil 185 milyon TL yatirim yaptiklarini, bu yil teknoloji yatirimlariyla özellikle yaz aylarinda tüketimin biranda artmasi sonucu olusan elektrik arizalarini en aza indireceklerini söyledi.

MEDAS, Yatirimlarla Arizalari Giderecek

Genel Müdürlügü’nün bulundugu Konya’nin yani sira Aksaray, Karaman, Nevsehir, Kirsehir ve Nigde’de elektrik dagitimi yapan MEDAS, bu yil teknoloji yatirimlarini artiracak. MEDAS Genel Müdürü Önder Kazazoglu IHA Muhabirine yaptigi açiklamada, kis aylarinda aylik yaklasik 400 milyon kilowatt saat (kwh) elektrik dagittiklarini, yaz aylarinda bu rakamin iki katina çiktigini belirtti. Geçen yilin Temmuz ayinda 920 milyon kwh enerji dagitimiyla bir rekora imza attiklarini, bazi teknik sorunlarla da karsilastiklarini bildiren Kazazoglu, bu sorunlari asmak için teknoloji yatirimlarina bu yil agirlik verilecegini vurguladi. Kazazoglu, MEDAS’in özellestirilmeden önce yaptigi yatirimlarin 6 kati büyüklügünde geçen yil 185 milyon liralik yatirim yaptiklarini, ülke genelindeki 21 elektrik dagitim sirketi içinde bu yatirim seviyesine ulasan baska sirket bulunmadigini ifade etti.
“MEDAS’TA BIR ABONE”
Elektrik faturalarinin son ödeme süresinin kisa tutuldugu yönündeki elestirileri yanitlayan MEDAS Genel Müdürü Kazazoglu kendilerinin de elektrik abonesi oldugunu hatirlatarak, her seyin mevzuata uygun yürütüldügünü, keyfiligin söz konusu olamayacagini anlatti. Kazazoglu, “MEDAS’ta bir abone. Bize elektrigi TEIAS satiyor. Bizim MEDAS’a elektrik giren 41 tane noktamiz var. Bu 41 noktaya sayaç koymuslar, bunu her ayin sonunda okuyorlar ve ayin 12’sinde de bize fatura geliyor. Biz de gelen faturayi her ayin 16’sinda kurusuna kadar ödememiz lazim. Vatandasa taninan ihbar süresi, kesme-açma süresi bizde yok. Kural böyle olunca biz de dönüyoruz vatandasa diyoruz ki, daha toleransli olun. Gelen faturayi 10 gün içinde ödeyin. Burada bizim inisiyatifimizle veya özellesmeyle ilgili bir durum yok. Onun için bu sistem Enerji Piyasasi Mevzuatina yazildigi sekilde islemek zorunda” dedi.
“AÇMA-KESME’DEN PARA KAZANMIYORUZ”
MEDAS’in elektrik açma-kesme bedelinden yüksek oranda gelir sagladigi iddialarinin asilsiz oldugunu açiklayan Kazazoglu, bu bedelin tamamiyla Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu’na (EPDK) verildigini söyledi. Kazazoglu sözlerine söyle devam etti; “Kesme açmadan aldigimiz paranin tamami EPDK tarafindan kontrol altinda. Biz nereden ne para aldik bunu rapor halinde her ay EPDK’ya bildiriyoruz. Kural geregi, kesme isleminden aldigimiz paranin tamamini biz EPDK’ya veriyoruz. Bu isin maliyeti bizim sirtimizda. Buradan para kazanmamiz söz konusu degil, aksine para kaybetmemiz söz konusu. Bir is yapiyoruz, bunun maliyeti var ama geliri sifir. Dolayisiyla benim açma-kesme isini azaltmam lazim. Burada amaç para kazanmak degil, tahsilati zamaninda yapmak ve hizlandirmak.”
“BEN SADECE TELI TUTAN ADAMIM”
Önder Kazazoglu, elektrik fiyati tespit etme yetkilerinin olmadigini animsatarak, “Gerek elektrik fiyati olsun gerek kesme açma bedeli olsun hangi bedeli biz tahsil ediyorsak o bedel EPDK tarafindan tespit edilip yönetmelikle yayimlanan bedeldir. Biz onun disinda bir kurus vatandastan almamiz mümkün degil. Eksikte alamayiz, fazlada alamayiz. Elektrigin fiyati da bu sekilde. Burada bizim inisiyatif kullanmamiz, üç kurus eksik üç kurus fazla fiyat belirlememiz kesinlikle mümkün degil. Fatura da hangi kalemlerin yer alacagi, kaç paradan yer alacagi bildiriliyor. Bu gelirler toplanip EPDK’ya rapor ediliyor. Bu sene çok elektrik sattik çok kar ettik gibi bir durum söz konusu degil. Elektrigin fiyatini bugün bir kurus yap benim bir kurus zararim yok. Iki lira yap bes lira yap yine bir kurus karim yok. Dolayisiyla bu fiyatla benim aramda bir iliski yok. Ben sadece teli tutan adamim. Tel tutma parasini aliyorum o kadar” seklinde konustu.
MEDAS Genel Müdürü Önder Kazazoglu, kayip-kaçakla mücadelede kendilerine destek verilmesini isteyerek, "Vatandasimiz kendi kesesinden çikacak paranin azalmasinda bize yardimci olsun. Komsum elektrigi kaçak kullaniyor, bana ne dememeli" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284