Milletvekili Şeker’den Kutlama Mesajı

Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü,Yaşlılar Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Milletvekili Şeker’den Kutlama Mesajı

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü ve Yaşlılar haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tarihe altın harfler ile nakşedilen Çanakkale Zaferinin 105. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz. Çanakkale savaşının yıldönümünde bu büyük zaferin tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi saygıyla, şükranla ve rahmetle anıyorum. Allah (C.C) hepsinden razı olsun. Mekânları cennet olsun.
Tarih asil milletimizin büyük kahramanlıkları ve büyük zaferleri ile doludur. Bu zaferlerden bir tanesi de Çanakkale zaferidir. 18 Mart 1915 tarihi; Çanakkale´de dönemin en güçlü devlet ve ordularına karşı bağımsızlığı ve vatanı uğruna canını vermekten bir an bile çekinmeyen bir Milletin; kadınıyla erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla büyük bir destan yazdığı tarihtir.

Mehmet Akif Ersoy’un;

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor!

Diye ifade ettiği gibi Çanakkale de çoğu çocuk yaşta yüz binlerce Mehmetçik, dini, vatanı, istiklal ve istikbali uğrunda iman ve inançla büyük bir fedakârlık ve cesaret örneği göstererek şehit veya gazi olmuş, yüzyılın en büyük destanlarından birini tarihe altın harflerle yazmış “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Çanakkale Zaferi'mizin 105. Yıldönümünde asil milletimizin bu onurlu gününü en kalbi duygularımla kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi şükran ve rahmetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun. Mekânları cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun.“ dedi.

18 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle de bir açıklama yapan Şeker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yaşlılık; insan hayatının çok özel bir dönemidir ve her insan için ayrı bir anlam ve önem ifade etmektedir. Eli öpülesi yaşlılarımız geçmiş ile bugün arasında köprü kuran kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizin yarınlara aktarılmasını sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Saygıdeğer yaşlılarımız, yılların kendilerine kazandırdığı birikim, deneyim ve tecrübeler ile yaşamımızı zenginleştirmekte geleceğimizi aydınlatmaktadırlar. Yaşlılarımızın toplumsal hayatımızdaki yeri önemi ve toplumumuza sağladıkları katkı çok büyüktür. Yılın bir günü veya bir haftası değil yılın her anında daima hatırlanmaları, kendilerine gereken değer ve kıymet verilerek toplumsal yaşama etkin bir biçimde katılmaları sağlanmalıdır. Onlara huzurlu ve mutlu bir hayatı sağlamak hepimizin ortak görevidir.
Bu duygu ve düşünceler ile tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını en kalbi duygularımla kutlar, Yüce Allah (C.C)’tan sağlıklı ve mutlu bir yaşam niyaz ediyorum. “dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284