Önce Kiraladilar Sonra Kendi Mallari Gibi Sattilar

Antalya`da, araç kiralama sirketlerinden sahte belgelerle kiraladiklari otomobilleri yine sahte evrakla satan 16 kisi yakalandi. 2009 yilindan beri yüzlerce rent-a car aracini bu yolla satan zanlilarin, 3 milyon TL`lik vurgun yaptigi ifade edildi.

Önce Kiraladilar Sonra Kendi Mallari Gibi Sattilar
Antalya Emniyeti Asayis Sube Müdürlügü Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, basta Antalya olmak üzere Isparta, Kütahya, Izmir, Mugla, Karaman, Balikesir, Adana, Yozgat, Konya, Adana, Ankara ve Istanbul'da bulunan rent-a car sirketlerinden sahte kimliklerle araba kiralayan, ardindan araç sahibinin üzerine düzenledikleri sahte evrak, belge ve kimliklerle müsterilerine satan zanlilari takibe aldi.
Zanlilarin, 2009 yilindan bu yana haftalik araç kiralayarak, sahis üstüne olan araçlarin sahte kimlikle e-devlet sifresi aldigi ve sonra kendi tasitlari gibi digerlerine sattigi belirlendi. Polis, bir yil süren teknik ve fiziki takibin ardindan Antalya, Istanbul, Manisa, Erzurum ve Bolu olmak üzere 5 ilde eszamanli operasyon düzenledi. Yapilan operasyonlarda, liderligini M.K.'nin yaptigi C.K., M.S, H.Y., H.A., M.U., D.E., A.M., N.Z., Y.S., P.D., C.O., F.Y., A.T. ve I.T ile kimligi belirsiz bir kisi gözaltina alindi. Kiralandiktan sonra sahte belgelerle satilan 38 otomobile ise el konuldu. Süphelilerin evlerinde yapilan aramalarda, çok sayida satis sözlesmesi, noter evraki bulunurken, sahte evraklari Istanbul'da yaptirdiklari belirlendi.
Zanlilarin, sahte evrakla aldiklari araçlari, internet üzerinden ilan verdikleri ve piyasa degerinden 1 ya da 2 bin TL düsük fiyat koyduklari belirtildi.
Sekiz zanlinin, Manisa'nin Sarigöl köyünde yasadigi, kendilerinin araci olmadigi ve sehir merkezine dolmusla gittikleri ortaya çikti. Besi kadin 16 zanlinin polisteki ifadesinin devam ettigi belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284