Sarıveliler’de 15 Temmuz Etkinlikleri Sona Erdi

Sarıveliler Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri sona erdi.

Sarıveliler’de 15 Temmuz Etkinlikleri Sona Erdi

Etkinlikler kapsamında ilçede bulunan şehit mezarları ziyaret edilip dualar okundu. Camilerde şehitlerimiz için hatim duası yapıldı. Şehit aileleri ve gaziler onuruna Kaymakam Hasan Sadebıyık tarafından yemek verildi.

Yemeğin ardından ise Milli birlik yürüyüşü yapıldı. İlçe Hastanesi önünden başlayarak, Anıt alanında son bulan yürüyüşe ellerinde bayraklarla Kaymakam Hasan Sadebıyık, Belediye Başkanı Hayri Samur, Cumhuriyet Başsavcısı Gül Yazgan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Ayar, İlçe Hâkimi Abdullah Yavuz, daire amirleri, memurlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anıt alanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sunuculuğunu Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami özsoy’un yaptığı programda günün anlam ve önemine binaen şiirler okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Şehitlik Mertebesi Anıtı’nın açılışında, yapmış olduğu konuşma canlı olarak izlendi. Şehitlerin isimleri okunurken, anıt alanındaki katılımcılarımız ellerindeki bayrakları havaya kaldırarak hep bir ağızdan burada dedi.

Kuran’ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunup dua edilmesine müteakip Belediye Başkanı Hayri Samur ve Kaymakam Hasan Sadebıyık günün anlam ve önemini belirten kısa bir selamlama konuşması yaptılar.

İlahi grubu tarafından ilahi dinletisi sunuldu. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında marşlar dinlendi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında katılımcılar Anı Defterine düşüncelerini yazdılar.

Ozan Nihat’ın kahramanlık içerikli türkülerden sonra 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında sinevizyon gösterisi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gazi Meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, yapmış olduğu konuşma canlı olarak izlendi. Konuşmadan sonra katılımcılara dağıtılan sıcak poğaça ve kılınan sabah namazını müteakip program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284