Tas Ocagi, Tarim Arazilerine Zarar Vermeye Basladi

Ilimize bagli Çoglu Köyünün üç kilometre yakininda bulunan tas ocaginda yapilan çalismalar nedeniyle verimli arazileriyle Türkiye tarimina büyük katkilar saglayan köyde tarim faaliyetleri durma noktasina geldi.

Tas Ocagi, Tarim Arazilerine Zarar Vermeye Basladi

Yeralti sulamaciliginda öncülük yapan Çoglu Köyü çiftçileri tas ocagindaki dinamit patlatmalarindan dolayi yeralti sulama kuyularinda göçükler oldugunu ve kuyularin kullanilamaz hale geldigini söylediler.
Önceki yillardaki gibi yeralti sularinin kalmadigini ve kuraklikla mücadele ettiklerini söyleyen çiftçiler, yer alti kuyularinin da Tas ocagi yüzünden yok olmasi durumunda köylerinin çöle dönüsecegini ifade ederek yetkililerden bu soruna bir çözüm getirmelerini istediler.
Köyün eski muhtari ve simdilerde AK Parti’den Il Genel Meclis üyesi seçilen Mehmet Yakarsimsek’ten hükümet yetkilileriyle görüsüp bu tas ocaginin faaliyetlerinin biran önce durdurulmasi talebinde bulunduklarini belirten çiftçiler, yetkililerin bu duruma nasil bir çözüm getireceklerini merakla beklediklerini söylediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284