Toplanip, 30 Dakika Boyunca Kitap Okudular

Ilimizde Kütüphaneler Haftasi etkinlikleri kapsaminda vatandaslar ve ögrenciler açik alanda 30 dakika boyunda kitap okudu.

Toplanip, 30 Dakika Boyunca Kitap Okudular

Cambaz Ali Parki'nda düzenlenen etkinlikte, parki dolduran vatandaslar ve ögrenciler hep birlikte kitap okudu. Kitap okuma etkinliginde konusan Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, her yil Mart ayinin son haftasi kutlanan Kütüphaneler Haftasi'nin, bu yil 31 Mart-6 Nisan tarihleri arasinda kutlandigini söyledi.
81 ilde kitap okuma etkinliginin yapildigini ifade eden Orta, "Dün Piri Reis Kültür Merkezinde Kütüphane Haftamizin açilisini yaptik. Kültür Ve Turizm Bakanligi 50. Kütüphane Haftasinin bu yilki temasini 'Yasam Boyu Kütüphaneler' olarak belirlemistir. 81 ilimizde bütün Türkiye'de, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Kütüphaneciler Dernegi'nin almis oldugu kararla 12.30 - 13.00 saatleri arasinda kitap okuma etkinligi yapildi. Karaman'da 5 kütüphane ile hizmet vermekteyiz. Yaklasik 100 bine yakin kisi kütüphanemizden yararlanmistir. Kütüphanelerimizde 100 bine yakinda kitap koleksiyonumuz var. Halkimizi kütüphanelerimize bekliyoruz" dedi.
Daha sonra ögrenciler ve vatandaslar 30 dakika boyunca hep birlikte kitap okudular.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284