Trafik Sigortasina Yüzde 500 Zam!

Bankalari vasitasiyla vatandasa habersizce poliçe yazdiran sigorta sirketleri, simdi de zorunlu trafik sigortasina yüzde 500 zam yapti. Vatandasin cüzdanina göz diken sigorta sirketlerine tepki yagiyor. Trafik sigortasi ücretlerinin serbest birakilmasiyla birlikte fiyatlar uçusa geçti.

Trafik Sigortasina Yüzde 500 Zam!
Ortak olduklari bankalar araciligi ile her kredi alana habersizce poliçe kestiren sigorta sirketleri, geçen yil yaptiklari zarari vatandastan çikartacak. Özellikle yapilmasi mecburi olan trafik sigortasinda fiyatlarin yüzde 500 arttigi belirtiliyor.
Sigorta sirketlerinin tamaminin ayni anda zam yapmasinin rekabet hukuku açisindan da incelenmesi gerektigi belirtiliyor. Sigorta sirketleri ise zararlarini bahane ederek, "Sahte kaza raporu da artti. Bu paralari almak zorundayiz" savunmasini yapiyor.
15 MILYAR LIRA TOPLAYACAKLAR
Insafsiz zamma tepki gösteren TESK Baskani Bendevi Palandöken, "Fiyatlar ticari araçlarda 20 bin liraya kadar dayandi" dedi. Palandöken, fiyatlarin serbest olmamasi gerektigini belirterek, "2012'de zorunlu trafik sigortasi yapilan 13 milyon 862 bin araç için 3.5 milyar lira prim toplandi. 2012 yilinda 1.3 milyar lira zarar ettiklerini açiklayan sirketler, fiyatlari yüzde 300 ile 500 oraninda artirdi. Yeni fiyatla 15 milyar lira pirim toplayacaklar. Fiyatlar serbest olacaksa sigortada zorunluk kalksin" dedi
Kaynak: Mynet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284