Vali Koca: 25 Yillik Il Olan Karaman’in Hala Konya’nin Ilçesi Olarak Bilinmesi Üzücü

Karaman Valiligi ve Milli Piyango Idaresi Genel Müdürlügü tarafindan organize edilen Milli Piyango Çekilisi ilimizde gerçeklestirildi.

Vali Koca: 25 Yillik Il Olan Karaman’in Hala Konya’nin Ilçesi Olarak Bilinmesi Üzücü

Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Kapali Spor Salonunda gerçeklestirilen çekilis programina; Vali Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Milli Piyango Idaresi Çekilisler Daire Baskani Ekrem Ulusoy, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, KMÜ Rektör Yardimcisi Ahmet Yildirim, Il Kültür ve Turizm Müdür V. Cengiz Orta, Il Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Hayrettin Aslan katildi.
Gerçeklestirilen çekilis sonrasinda bir konusma yapan Vali Murat Koca, Milli Piyango Idaresi yetkililerine Karaman’da gerçeklestirdikleri organizasyon için tesekkür etti. Konusmasinin devaminda “Biz çekilisin ilimizde yapilmasinin Karaman’in tanitimina katki saglamasi düsüncesiyle harekete geçtik. Milli Piyango Idaresi yetkilileri de bu istegimizi sicak karsiladilar ve su an burada beraberiz. Bugün burada çekilisini gerçeklestirdigimiz bu salon halkimizin yogun istirakiyle gerçeklestirilecekti ama Soma’da yasadigimiz elim maden kazasi sonucunda düzenlenen programin sönük geçmesine neden oldu” dedi.
Vali Koca, gerçeklestirilen Milli Piyango çekilisinin geçtigimiz günlerde Ankara’da gerçeklestirilen Karaman Tanitim Günleri’nin içerisinde icra edilecegini fakat sartlarin uygun olmadigi için 19 Mayis tarihinin uygun görüldügünü söyledi. Milli piyango çekilisinin Karaman’in tanitimina önemli katkilar saglayacagina olan inancini belirten Vali Koca, Karaman’in 25 yillik il olmasina ragmen halen Karaman’in Konya’nin bir ilçesi oldugunu zanneden insanlar ve kesimlerin var oldugunu söyledi. Hâlâ var olan bu düsüncelerin ve kesimlerin Karamanlilari rahatsiz ettigini, bu yüzden bu çekilisin Karaman’in tanitilmasina olumlu katkilar saglayacagini belirten Vali Koca, Karaman nüfus yogunlugu açisindan Türkiye’nin 66’nci ili oldugunu ancak özellikle tarim ve sanayisi ile ekonomik büyüklük açisindan Türkiye’nin 32’nci ili oldugunun altini çizdi.
Ertelenen diger faaliyetlerin 30 Mayis 2014 tarihinde gerçeklestirilecegini ifade eden Vali Koca, konusmasinin sonunda Soma ilçemizde gerçeklesen maden faciasinda hayatini kaybeden kardeslerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarina sabir ve bassagligi diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284