Vali Koca, Kavak Istiridye Kültür Mantarinin Üretim Yerini Inceledi

Ilimiz Valisi Murat Koca, önceden bir toplantida pisirilen kavak kültür mantarini begenmesi üzerine bu mantarin üretildigi yere giderek incelemelerde bulundu.

Vali Koca, Kavak Istiridye Kültür Mantarinin Üretim Yerini Inceledi

Kilbasan yolu üzerinde bulunan Mercik köyü hudutlari içerisinde 110 metre karelik iki adet serada üretilen kavak kültür mantarinin üretimini yapan Fatih Yavuzaslan ve ortagi Müfit Sari, Vali Murat Koca’yi davet ederek bilgiler verdiler.
Kavak Kültür mantarinin üretimine geçen yil basladik. Bu yil daha verimi sizle birlikte görüyoruz. Ürettigimiz mamülleri pazarlayabilirsek çok iyi bir is kolu. Ama insanlarimizda mantara karsi zehirlenme üzerine bir ön yargi olusmus. Bunu yikamiyoruz ama inatla bu isi yapip sürdürecegiz” dediler.
Vali Murat Koca’da, “Iki genç mütesebbisi kutluyorum. Degisik bir is kolu. Tertemiz ve hijyenik bir ortamda çalisiyorsunuz. Geçtigimiz hafta Medeni hocamla birlikte mangal üstü yedik. Zehirlenme gibi bir durumla karsilasmadik. Aksine çok lezzetli bulduk. Etten ve tavuktan uzak duran vatandaslarimiz mutlaka bunun tüketimine katki vermeliler. Oteller, Polisevi, Ögretmenevi gibi yerlerin bu kavak kültür mantarini yani halk dilinde istiridye denilen mantari müsterilerine sunmalarini öneririm” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284