Vali Koca: Vali Olmadan Önce Neysem Simdi de Oyum

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ögrenci Toplulugunun düzenledigi etkinlikte Karaman Valisi Murat Koca üniversite ögrencileriyle bir araya geldi.

Vali Koca: Vali Olmadan Önce Neysem Simdi de Oyum

Vali Murat Koca’nin söylesisine Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Çevik, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, yüksekokul müdürleri, il müdürleri, davetliler ve çok sayida ögrenci katildi.
Söylesinin açilis konusmasini yapan Kamu Yönetimi Ögrenci Toplulugu Baskani Burak Duran topluluk faaliyetleri hakkinda bilgi vererek söylesiye katilan herkese tesekkür etti. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Idris Nebi Uysal ise söylesi ile ilgili bilgilendirme yaparak emegi geçenlere tesekkür etti.
“Vali olmadan önce neysem simdi de oyum”
Açilis konusmalarinin ardindan KMÜ ögrencileri Fatih Ilhan ve Burak Duran’in moderatörlügünde söylesiye geçildi. Vali Murat Koca üniversitede ögrencilerle birlikte olmanin kendisini gençlik yillarina götürdügünü ifade ederek, Ereglili bir yörük çocugu oldugunu belirtti ve çocukluk yillariyla okul hayatindan bahsetti. Mesleki yasantisinin ilk yillarina da deginen Vali Koca, ‘Valilik meslegine ilk basladiginizda neler hissettiniz’ sorusuna, “Vali olmadan önceki duygularimda ne varsa vali olduktan sonra da ayni duygulari hissettim. Bazi insanlarin makamlarinin kendilerini degistirmesi insan olarak yasanabilmekte fakat ben bunu hiç yasamadim. Eskiden ne isem simdi de ayni kisiyim.” dedi.
“Üniversite ile hiyerarsik bir bagimiz yok fakat sürekli birlikteyiz”
Yetki genisligi ilkesi hakkinda düsünceleri sorulan Vali Murat Koca yetkinin oldugu yerde sorumlulugun da bulundugunu söyleyerek mülki idarelerin 7/24 görev yapmasi ve bir problemle karsilasildigi zaman bu problemi çözmek için mesai mefhumuna bagli kalmaksizin çalismasi gerektigini belirtti. Vali Murat Koca valilik ve üniversite arasindaki iliskiler hakkindaki bir soruya ise “Üniversite ile hiyerarsik bir bag olmadigi halde hocalarimizla hep iç içeyiz. Projeler kapsaminda üniversite ile isbirligimiz oluyor. Bu kapsamda sürekli birlikteyiz.” diye konustu.
“Ermenek’te çok zor günler geçirdik”
Ermenek’te yasanan maden faciasinin hatirlatilmasi üzerine o günlerde yasanilanlari ögrencilerle paylasan Vali Koca, ülkemizde bes ay arayla iki maden kazasi yasandigini belirterek, ”Ilk telefon geldiginde zaman kaybetmeden ilgili bakanlarimizi arayarak bilgi vermistim ve Ermenek’e dogru hareket etmistim. Olay yerine vardigimizda olayin
vahametini anladik. Bütün kurumlar orada çalisan isçi arkadaslarimizi kurtarmanin telasini yasiyordu. Ülkemizin degisik yerlerinden çesitli sivil toplum kuruluslari gelerek vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilamak için seferber oldu. Görev dagilimini yaptik ve orada bulanan bakanlarimizla canla basla çalistik. Bizim açimizdan da ülkemiz açisindan da çok zor günlerdi fakat biz elimizden geldigince disiplinle oradaki çalismalari tamamladik.” dedi.
“Karaman dinamik bir sehir”
Karaman’da kendi döneminde gerçeklestirilen faaliyetler ve projeler ile ilgili de bilgi veren Vali Murat Koca, Karaman’in nüfus itibariyle çok büyük bir sehir olmadigini söyleyerek bazi ekonomik verileri paylasti. Karaman’in dinamik bir yapisi oldugunu hatirlatan Vali Koca ulasim konusunda güzel gelismeler yasandigini belirterek, “Çalismalari devam eden demiryolu insaati insallah ocak ya da subat ayinda tamamlanacak. Bunun yani sira Karapinar’da enerji ihtisas enstitüsü kurulacak. Karaman ülkemizin en çok günes alan illerinden birisi ve biz enerji alaninda disa bagimli bir ülkeyiz. Bunun degismesi adina böyle projeler üretiyoruz. Suduragi’nda çiçekçilik ve seracilik enstitüsü kurmaya çalisiyoruz. Sonuç olarak tamamlanabilirse Karaman adina güzel projeler olacagini düsünüyorum.” dedi.
“Ne is yaparsaniz yapin hak ederek yapin”
Çalisma hayati içerisinde ailesine vakit ayirip ayiramama konusunda ise Vali Murat Koca görev icabi yogun bir çalisma temposu oldugunu söyleyerek, “Zaman zaman aile yasantimiz ihmal edilebiliyor elbette fakat devlet görevi için böyle fedakarliklar yapmamiz gerekiyor.” diye konustu.
Gençlere tavsiyelerde bulanan Vali Murat Koca gençlerin islerini en iyi sekilde yapmalarini önererek konusmasini söyle tamamladi: “Öncelikle nasip kavramina inaniyoruz elbette. Fakat belli bir yere geldiginizde ne is yaparsaniz yapin hakkini vererek yapin. Aksam evinize geldiginizde ve basinizi yastiginiza koydugunuzda vicdanen rahat olmaniz ve iyi niyetle bu isi yaptim diyebilmeniz gerekiyor. Hedef kitlemiz insanlar ve bu ugurda çalismak çok güzel bir duygu.”
Vali Murat Koca’nin ögrencilerin sorularini cevaplamasinin ardindan plaket töreni ile söylesi sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284