YURTKUR`dan Askeri Okul Ögrencilerine Müjde

Yüksek Ögrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), askeri okul ögrencilerine de kredi vermeye basladi.

YURTKUR`dan Askeri Okul Ögrencilerine Müjde

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kurum olarak 81 il, 141 ilçe ve biri yurt disinda olmak üzere 348 yurtta, 308 bin 590 yatak kapasitesiyle hizmet verdiklerini ifade ederek, bu yil burs ve ögrenim kredisi verilen ögrenci sayisinin 1 milyon 304 bine ulastigini dile getirdi.
Bu yil itibariyla yüksek ögrenimini askeri okullarda tamamlamak isteyen ögrencilere de ögrenim kredisi vermeye basladiklarini kaydeden Albayrak, ''Ocak ayindan itibaren yeni bir uygulamayla harp okullari ögrencilerine de kredi vermeye basladik. Kara, deniz, hava harp okullari ile bunlara bagli meslek yüksekokullarinda ögrenim gören ögrencilerden talep eden ve durumu mevzuata uygun olanlara ögrenim kredisi veriyoruz'' dedi.
Kara, deniz ve hava harp okullari ile Gülhane Askeri Tip Akademisi'nde (GATA) toplam 9 bin 815 ögrencinin egitim gördügünü dile getiren Albayrak, kredi basvurularin tamamlandigini, degerlendirmenin ardindan nisan ayinda bu ögrencilere, 4 aylik ödemenin toplu yapilacagini belirtti.
Albayrak, ögrenim kredisinin aylik 280 lira oldugunu hatirlatarak, ögrencilerin nisan ayindan itibaren ödemeleri aylik olarak almaya baslayacagini kaydetti.
Artik yurtta kalan ögrencilerin aldiklari kredi ve burslarla kimseye muhtaç olmadan egitimlerini sürdürebildiklerini anlatan Albayrak, zor durumda olan ögrencilere kurumun vakfi araciligiyla da yardim ettiklerini söyledi.
-Sosyal medyayi kullaniyorlar-
Amaçlarinin ihtiyaci olan tüm ögrencilere ulasmak oldugunun altini çizen Albayrak, bu kapsamda sosyal medyanin iletisim üzerindeki her geçen gün artan gücü ve etkisini de kullanmaya basladiklarina dikkati çekti.
Albayrak, ''Kurum olarak Twitter üzerinden de gelen ögrencilerle iletisim kuruyor ve sorunlarini çözüyoruz. Gelen her mesaj titizlikle inceleniyor ve konusu dogrultusunda ilgili kisi, birim, yurt veya bölge müdürlükleri bilgilendiriliyor'' diye konustu.
Gelen mesajlarin önemli bir kisminin ögrencilerin burs ve ögrenim kredisiyle ilgili bireysel sorularindan olustugu ve bunlarin düzenli olarak cevaplandirildigi ifade eden Albayrak, aktarilmasi gereken bilginin özel, uzun veya detayli olmasi, bilgilerine ulasilamamasi gibi durumlarda ise ögrencileri çagri merkezine yönlendirdiklerini söyledi.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284