3 Milyon Esnafa Kasa Alarmi

Maliye`nin yeni uygulamasiyla yazarkasa ve POS cihazlari tarih olacak.

3 Milyon Esnafa Kasa Alarmi

3 milyon esnafi Temmuz'da sok bir dönüsüm bekliyor. Maliye'nin yeni uygulamasiyla yazarkasa-POS'lar tarih olacak.
Sabah'in haberine göre; Türkiye, kayit disi ile mücadele kapsaminda tarihinin en büyük dönüsümüne hazirlaniyor. 3 milyona yakin esnaf ve KOBI'yi ilgilendiren dönüsüm kapsaminda halihazirdaki tüm yazarkasa ve POS cihazlari tarih olacak. Bunlarin yerini 'Yeni Nesil Ödeme Kayit Sistemi' adi verilen, yazarkasa ile POS'u tek bir alette toplayan cihazlar alacak. Ancak esnafin henüz uygulamadan haberi yok.
TEMMUZ' DA KAOS OLUR
Resmi verilere göre yeni nesil yazarkasaya geçenlerin orani henüz yüzlerle ifade ediliyor. Hal böyle olunca 3 ay gibi kisa bir sürede dönüsümün nasil gerçeklesecegi de merak konusu oldu. Esnaf odalari "Temmuz'da kaos olur" uyarisi yapiyor. Gelir Idaresi Baskanligi (GIB) ise daha önce erteledigi uygulamadan geri adim atmayi düsünmüyor.
KAYIT DISINA KÖKTEN ÇÖZÜM
Internete bagli yeni nesil akilli kasalar Maliye Bakanligi'na aninda bildirim yapacak. Vergi denetim müfettisleri de masa basindan tek bir tusla denetim yapabilecek. Yeni sistemle fis de tarih oluyor. Gelirini düsük gösterip vergi kaçirma dönemi bitecek. Basta avukat ve doktorlar olmak üzere birçok serbest meslek sahibine siki denetim gelecek. Yeni sistem, POS üreticilerini heyecanlandirdi. Yabancilarin yani sira yeni nesil yazarkasalari yerli firmalar da üretmeyi basardi. Vera firmasi Türkiye'de ilk kez Maliye Bakanligi'nin istedigi özelliklere sahip olan cihazi üretiyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284