Çalisan Gazeteciler, Pazar Kahvaltisinda Bulustu

Karaman basininin emekçi üyeleriyle protokol üyeleri, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü nedeniyle Grand Karaman Otel’de verilen Pazar kahvaltisinda bir araya geldi.

Çalisan Gazeteciler, Pazar Kahvaltisinda Bulustu

KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan’in ev sahipliginde verilen kahvaltiya Vali Murat Koca, Garnizon Komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Akis, Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan, Agir Ceza Reisi Kadir Gezici, Basindan sorumlu Cumhuriyet Savcisi Murat Ünlü, Rektör Sabri Gökmen, Vali Yardimcilari Erhan Karahan, Kenan Eskin, Sezer Isiktas, Defterdar Ihsan Mintas, Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Kültür ve Turizm Müdürü Adem Akçay, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, MEDAS Il Koordinatörü Sitki Ebiloglu, Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer, AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü, CHP Parti Meclisi üyesi ve Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Ertugrul, CHP Merkez Ilçe Baskani Onur Irgat, Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Bayram Uysal, Valilik Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Hayrettin Aslan, MHP Il Baskani Oktay Yilmaz, MHP Merkez Ilçe Baskani Mahmut Ünüvar, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ahmet Küçükcicibiyik, ISGEM Müdürü Ali Kantürk, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Baskani Ihsan Duru, Simsek Bisküvi Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Ali Simsek, Nazmi Boynukalin, Atikler Insaat sahibi Yüksel Atik, Il Genel Meclisi üyesi Adem Kapar, Aygün kardeslerden Abdullah Aygün, Ahenk Alisveris Merkezleri sahipleri Osman ve Mustafa Çelik, Zeki Gülseven, Bekir Tunç, Karaman basininda görev yapan gazeteciler ve aileleri ile seçkin davetliler katildi.
Karaman basini adina söz alan KGRT Karaman Gazetesi Yazi Isleri Müdürü Serife Dökme, Karaman’da meslektaslarinin zor kosullarda görev yaptiklarini ancak islerinin ciddiyetinin bilincinde olduklarini ve kamuoyunu dogru bilgilendirmek adina özveriyle çalistiklarini belirterek tüm meslektaslarinin gününü kutladi.
Kahvalti sonrasinda bir konusma yapan Vali Murat Koca, “Demokrasinin temel unsurlarindan biri de hiç süphe yoktur ki, özgür bir basinin varolusudur. Bu bakimdan demokrasinin vazgeçilmezleri arasinda yer alan basinimizin görevi de, basin ahlâk esaslari çerçevesinde dogru ve tarafsiz davranarak en hizli sekilde kamuoyunu aydinlatmaktir. Basinimiz, geçmisten günümüze kadar önemli bir gelisme göstererek, yazili ve görsel boyutunun yani sira, sanal ortamda da etkinligini her geçen gün artirmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkilar saglamaktadir. Bu gelismede, süphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basin çalisanlarina aittir. Basin mensuplarinin çalisma ve yasam sartlarinin iyilestirilmesi, haklarinin güvenceye alinmasi, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerinin saglanmasi Devletin oldugu kadar, basin yayin organi sahipleri ve meslek örgütlerinin de görevleri arasindadir. Bu düsüncelerle basin çalisanlarinin haklarini düzenleyen yasanin yürürlüge girmesinin yildönümü olan “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, tüm medya mensuplarimiza çalismalarinda basarilar diliyorum.” dedi.
Karaman Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ahmet Küçükcicibiyik’da yerelde gazeteciligin zor bir meslek oldugunu, bir gazetenin ayakta kalabilmesi için desteklenmesi gerektigini belirtti.
Kahvalti sirasinda Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Bayram Uysal, gazetecilere karanfil vererek günlerini kutladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284