CHP, 19 Mayis Bayramini Buruk Kutladi

19 Mayis Pazartesi günü kutladigimiz Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin 95. yildönümünde resmi törenlerin yani sira Cumhuriyet Halk Partisi’de saat 12.00’de Cumhuriyet Parki’nda çelenk koyup saygi durusunda bulundular.

CHP, 19 Mayis Bayramini Buruk Kutladi

CHP Gençlik Kollari Il Baskani Yusuf Bastug burada yaptigi konusmada günün önemi hakkinda bilgiler verdi.
Bastug; “Ulusal Bayramlarimiz, tarihe not düsülmüs, ülkemiz insanimiz, gelecegimiz için dönüm noktasi olmus çok önemli degerlerimizdir. 19 Mayis 1919 günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaydigi inanç ve kararlilikla baslayan Milli Mücadelenin, insanlarimizin el ele vererek kuracagi aydinlik gelecegin baslangicinin tarih sayfalarina yazildigi gündür. Bu mücadele gününün 95. Yildönümünü geçtigimiz günlerde Manisa’nin Soma ilçesinde meydana gelen kaza sonucunda hayatlarini kaybetmis emekçi insanlarimizin üzüntüsü, buruklugu ile kutluyoruz. Tüm emekçilerimiz Isiklar içinde uyusunlar. Milletimizin tarih sayfasi önünde yeniden saha kalkisinin baslangici 19 Mayis 1919’dur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde Samsun’da yakilan mesalenin tüm Anadolu’yu aydinlatmasiyla destansi bir bagimsizlik mücadelesi baslamistir. Bu tarih tüm dünya milletlerine sunu bir kez daha göstermistir ki; Türk Milleti bagimli yasamaktansa ölmeyi tercih etmektedir. Kurtulus Savasi bu sanli mücadelenin adi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ise bu mücadeleyi yasatan necip milletin kalbi olmustur. Samsun’da tutusturulan ates, TBMM’nin açilmasiyla daha da alevlenmistir. Bugünkü mevcudiyetimizi ve bagimsizligimizi süphesiz ki o günlere borçluyuz.
Ulusal Kurtulus Savasi'ni baslatarak, tam bagimsiz bir Türkiye kurmak için 19 Mayis 1919'da Samsun'a çikan Mustafa Kemal'i, ne yazik ki Samsun'a çikisindan 95 yil sonra, bayramlarinin Kurtulus Savasi ruhundan arindirildigi ve anitlarina, izinle çelenklerin konuldugu bir süreçte aniyoruz. Ama biliyoruz ki ne Mustafa Kemal’in Türkiye topraklari üzerinde dalga dalga yayilip köklesen bagimsizlikçi ruhu, ne de geçlerimizin çagdas medeniyetler seviyesinin ötesine ulasacak olan kararli demokratik mücadeleleri engellenemez.
Samsun'a çikarken Atatürk'ün tek güvencesi, isgale karsi kararlilikla mücadele edecek ve isgalcilere boyun egmeyecek aziz Türk halkiydi. Bu nedenle irk, din, dil, mezhep, cinsiyet farki gözetmeden yediden yetmise herkesi el ele, kol kola, kardesçe kucaklastirdi. Halkin gücüne inanarak bagimsizlik, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle Kurtulus Savasi'ni baslatti. Cumhuriyeti esas aldi. Mustafa Kemal bu tarihi yolculuga basladigi günü, gençlerimize emanet etti.
Bugün iktidar gençlerin seslerine kulak tikiyor, konusmalarina, düsüncelerini ifade etmelerine, meydanlarda demokratik mücadele vermelerine, vatan topraklarina sahip çikmalarina müdahale etmeye çalisiyor olsa da gençlerimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bayrami ve Türkiye'yi neden gençlerimize emanet ettigini, bizlerin daha iyi anlamasina sebep olmaktalar. Hiçbir güç vatan sevdalisi gençlerimizi Atatürk'ün açtigi yolda yürümekten çeviremeyecektir.
Bu duygu ve düsüncelerle böyle bir günü bizlere armagan eden basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaslarini, kahraman sehitlerimizi ve gazilerimizi Soma da hayatini kaybeden emekçilerimizi saygiyla sevgiyle ve özlemle aniyor, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramimizi kutluyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284