Kent Konseyi Tüketici Haklari Konusunda Bilinçlendiriyor

Karaman Kent Konseyi bünyesinde kurulan Bilinçli Tüketici Meclisi, baslatmis oldugu `Tüketicilerin Bilinçlendirilmesi` programlarina devam ediyor.

Kent Konseyi Tüketici Haklari Konusunda Bilinçlendiriyor

Karaman Kent Konseyi ve Ticaret Il Müdürlügü isbirliginde yürütülen egitim programlari kapsaminda Özel Babaoglu Ortaokulunda, okul idaresi ve ögrencilere yönelik bir egitim semineri düzenlendi. Seminer, Il Ticaret Müdürü Yusuf Ari tarafindan verildi. Programa; Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven, Bilinçli Tüketici Meclisi Baskani Basak Kizik ve üyeleri Ilknur Algan Elif Ermut, Il Ticaret Müdürlügü çalisanlari, Özel Babaoglu Okulu yöneticileri ve ögretmenleri katildi.
Ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi seminer öncesinde konusan Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven, Kent Konseyinin yürütmüs oldugu çalismalardan bahsederek: "Kent Konseyi olarak, toplumumuzun her kesimine rahat ve hizli bir sekilde ulasabilen bir yapiya sahibiz. Gelistirdigimiz projelerle toplum yararina birçok alanda faaliyetler gerçeklestiriyoruz. Türkiye'de ilk tüketici meclisini biz kurduk. Kurmus oldugumu Bilinçli Tüketici Meclisimiz ile okullarda, esnaf ziyaretlerinde, mahalle ve ev ziyaretlerinde Tüketici Haklari konusunda kapsamli egitimler veriyoruz" dedi.
Konukseven, Karaman'da yasayan bireylerin tüketici haklari konusunda yeteri kadar bilinçli olmadigina vurgu yaparak: "Yaptigimiz arastirmalar sonucunda, ilimizde tüketiciler herhangi bir mal ve hizmet satin aldigi zaman yasanabilecek olumsuzluklar karsisinda yapilmasi gerekenler konusunda son derece bilinçsiz. Tüketici haklari konusunda vatandaslarin bilinçlendirilmesi için faaliyetlerimizi yürütüyoruz" dedi.
Programda tüketici haklari ile ilgili önemli bilgiler veren Il Ticaret Müdürü Yusuf Ari; tüketicilerin, karsilastiklari sorunlar karsisinda izlemeleri gereken yol ve yapilmasi gerekenler konusunda kapsamli bir sunum gerçeklestirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284