KMÜ’de Etkinlikler Basliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni egitim ögretim döneminin baslamasi ile birlikte etkinlikler de hiz kazandi. 22-23 Ekim Çarsamba ve Persembe günleri KMÜ’de dört farkli etkinlik yer alacak. Türkiye’nin ilk görme özürlü milletvekili Lokman Ayva, Karaman Il Müftüsü Nuri Degirmenci, Sosyal Güvenlik Uzmani Özgür Kaya ve Promil Music Group ögrencilerle bulusacak.

 KMÜ’de Etkinlikler Basliyor

Lokman Ayva Ile ‘Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek’

Etkinliklerin ilki Türkiye’nin ilk görme özürlü milletvekili Lokman Ayva’nin söylesisi. Sosyoloji Ögrenci Toplulugu tarafindan 22 Ekim Çarsamba günü düzenlenecek olan söylesi Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda saat 11’de baslayacak.
Lokman Ayva Kimdir?
1966 yilinda Konya’nin Doganhisar ilçesi, Basköy kasabasinda dogdu. 11 yasinda geçirdigi menenjit hastaligi sonucu görme yetenegini kaybetti. Yaz aylarinda açilan okuma-yazma kurslarina katilarak 1982 yilinda Ankara Körler Ortaokuluna basladi ve 1985 yilinda bu okuldan mezun oldu. 1988’de Ankara Bahçelievler Cumhuriyet Lisesini tamamladiktan sonra ayni yil Bogaziçi Üniversitesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Isletme Bölümüne kaydini yaptirarak, 1993 yilinda yüksek egitimini tamamladi. 1993-1996 yillari arasinda Bogaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Isletme Bölümünde yüksek lisans yapti. Ingilizce ve Arapça bilen Lokman Ayva, 3 Kasim 2002 tarihinde yapilan 22. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Istanbul 3. bölgeden katildi ve Ak Partisi Istanbul Milletvekili olarak seçildi. AK Parti kurucularindan olan Ayva, ayni zamanda partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi oldu. Böylece, 3 Kasim 2002 seçimleriyle birlikte Türk siyasî tarihinde ilk defa görme engelli bir kisi, Türkiye Büyük Millet Meclisine girme sansini elde etmis oldu.
Karaman Il Müftüsü’nden "Cami ve Gençlik" Konferansi
Ikinci etkinlik ise Genç Girisimciler & Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenecek olan "Cami ve Gençlik" konulu konferans. Karaman Il Müftüsü Nuri Degirmenci’nin verecegi konferans 22 Ekim Çarsamba günü Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda saat 15’te baslayacak.
"Sorun IIBF mi Yoksa Sistem mi?"
Sosyal Güvenlik Uzmani Özgür Kaya’nin verecegi ‘Sorun IIBF mi Yoksa Sistem mi?’ konulu konferans Genç Girisimciler & Gençlik Inisiyatifi Toplulugu tarafindan düzenlenecek. 23 Ekim Persembe günü Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda gerçeklestirilecek olan söylesi saat 15’te baslayacak.
PMG Ile Müzik Keyfi
Genç Arastirmacilar Ögrenci Toplulugunca düzenlenecek olan Promil Music Group (PMG) konseri 23 Ekim Persembe günü dinleyicilerle bulusacak. Saglik Kültür ve Spor Daire
Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilecek olan müzik dinletisinin baslama saati ise 18.00 olarak belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284