KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Staj Konsorsiyumu Tanitildi

Avrupa Birligi tarafindan desteklenen Erasmus+ Programi kapsaminda yürütülen “KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Staj Konsorsiyumu” projesinin tanitimi yapildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi koordinatörlügünde KOP Bölgesindeki üniversiteler ile KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi, Konya Sanayi Odasi, Konya Ticaret Odasi ve Konya Büyüksehir Belediyesinin ortakliginda hayata geçirilen staj konsorsiyumu, KOP üniversitelerindeki yüksekögretim ögrencileri ve personelin yurtdisinda staj yapmasini öngörüyor.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Staj Konsorsiyumu Tanitildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi evsahipliginde gerçeklestirilen tanitim toplantisina Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Önder Kutlu, Nigde Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Alp, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Çagatay Ünüsan, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskan Yardimcisi Halil Ibrahim Tongur, UNIKOP Genel Sekreter Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sahin, Erasmus Koordinatörlügü yetkilileri ile davetliler katildi.
Iki yil boyunca iki yüz kisiye Avrupa’da staj imkani
Staj Konsorsiyumu hakkinda bilgi veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Önder Kutlu, “Bu proje bölgemizde faaliyetlerini sürdüren Selçuk Üniversitesi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Nigde Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesinin yani sira KOP Bölge Kalkinma Idaresi, Konya Büyüksehir Belediyesi, Ticaret Odasi ve Sanayi Odasiyla birlikte planladigimiz ve AB fonlarina basvurdugumuz bir projedir. Iki yil süre ile yürütecek oldugumuz bu program ile iki yüz civarinda ögrenci ve personele AB üniversite ve isletmelerinde staj imkâni saglamayi hedefliyoruz.” dedi.
Konsorsiyumun akredite oldugunu, bunun yapilan ve yapilacak olan faaliyetlerin AB nezdinde taninacak olmasi anlami tasidigini belirten Prof. Dr. Kutlu, projenin Türkiye’nin 2023 hedeflerine ve vizyonuna katki saglayacagini söyledi.
Prof. Dr. Önder Kutlu, projenin ortak çalisma kültürünün gelismesine de olanak sunacagini ifade ederek böyle bir konsorsiyumun hayata geçmesine destek veren tüm paydaslara tesekkür etti.
KOP Bölgesinde Bir Ilk
Avrupa Birligi Komisyonu tarafindan 2007-2013 yillari arasinda yürütülen ve 2014 yilindan itibaren sona eren ‘Hayat Boyu Ögrenme Programi’ kapsaminda yüksekögretim alaninda saglanan hibe destekleri 2014-2020 yillari arasinda Erasmus+ Programi ile devam edecek. Program kapsaminda yer alan KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Staj Konsorsiyumu ile lisans, yüksek lisans, doktora ögrencileri ve personel için yurtdisinda alanlariyla ilgili kurum ve kuruluslarda staj yapma ve egitim alma imkâni saglanacak.
Yaklasik üç ay sürecek olan ve son yillarda Avrupa Komisyonunun Erasmus+ Programi çerçevesinde ülke genelinde siklikla dikkat çeken staj konsorsiyum faaliyetleri böylece ilk kez KOP Bölgesi’nde gerçeklestirilmis olacak.
Katilimcilarin mesleki gelisimlerinin desteklenmesi, yabanci dil yeterliliklerinin arttirilmasi ve kariyer yetkinligi kazandirilmasi amaciyla olusturulan konsorsiyum, üniversiteler ile is dünyasi arasindaki isbirligini tesvik etmesinin yani sira uluslar arasi iletisim kanallarinin kurulmasini hedefliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284