Polislere Ikinci Sark Görevi

Polis artik iki defa sark hizmeti yapacak. 3 bin polis hazirliga basladi.

Polislere Ikinci Sark Görevi

2 bin 500-3 bin polis ikinci sark görevi için Dogu ve Güneydogu bölgelerine atanacak.
Bugün gazetesinde yayinlanan habere göre, birinci sark hizmetini tamamladiktan sonra bati illerinde 17 yil görev yapan 7 bin polise sark hazirligi gönderildi. Emekliligine 3 yil kalan polisler ikinci sarktan muaf tutuldu. Bu yil ilk kez uygulanacak yöntemle 2 bin 500-3 bin polis ikinci sark görevi için Dogu ve Güneydogu bölgelerine atanacak.
Tecrübeli polisler tayin edildikleri illerde sark hizmetini yapan genç personele "agabeylik" yapacak. Bilgi ve deneyimlerini onlara aktaracak.
Çocugunun egitim durumu, kendisi ya da aile fertlerinin "raporlu" saglik sorunlari olan personel de sark hizmetine dahil edilmedi. Bu yil ortalama 3 bin deneyimli polisin ikinci sarka atanmasi öngörüldü. Bu yil ilk kez denenecek yöntemden olumlu sonuçlar alinmasi halinde uygulama atama dönemlerinde her yil devam edecek.
RAPOR HAZIRLANDI
Emniyet Genel Müdürlügü yaz aylarinda hazirladigi raporda Diyarbakir, Mardin, Batman, Van, Bingöl, Bitlis, Mus, Siirt, Sirnak, Hakkâri ve Tunceli'de tecrübeli polis açigina vurgu yapmisti. Üç ayri grup bu sehirlerde inceleme yapmis, "Sark hizmetinde deneyimli polislerin görev yapmasi faydali olacaktir" diye rapor yazmisti. Bu rapor polise ikinci sark hizmetini gündeme getirdi.
Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284