“Sigortacilikta Islami Model Arayislari” Paneli Düzenlendi

Vali Murat Koca, Islâmi Ilimler Fakültesi Ve Ticaret Il Müdürlügü Tarafindan Organize Edilen “Sigortacilikta Islâmi Model Arayisi” Konulu Panele Katildi.

“Sigortacilikta Islami Model Arayislari” Paneli Düzenlendi

Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Saglik, Kültür konferans salonunda gerçeklestirilen panele; Vali Koca’nin yani sira Gümrük ve Ticaret Bakanligi Kooperatifçilik Genel Müdürlügü Daire Baskani Mustafa Sepetçi, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ticaret Il Müdürü Yusuf Ari, panelistler KMÜ Islâmi Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halit Çalis, Gümrük ve Ticaret Uzmani Müveddet Çardak, Koru Mutuel Sigorta Genel Müdür Yardimcisi Hüsamettin Dogramaci, il müdürleri, akademisyenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.
Saygi durusu ve istiklâl marsinin okunmasiyla baslayan panelde açilisi Il Müdürü Yusuf Ari yaparak, katilimcilara panelin düzenlenme nedenleri hakkinda bilgiler verdi. Koru Mutuel Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Öztürk de kooperatif sigortaciligi ile Türkiye ve dünya ölçeginde sigorta ve kooperatif sigortaciligi konulariyla ilgili olarak bilgiler verdi. Gümrük ve Ticaret Bakanligi Kooperatifçilik Genel Müdürlügü Daire Baskani Mustafa Sepetçi’nin konusmalarinin ardindan panele geçildi.
Panelistlerden Islâmi Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halit Çalis’in, sigorta ve sigorta kooperatifçiligi konusunu Islâmi açidan degerlendirdigi konusmasinda Islâm hukukunun sigorta ve sigortaciliga bakis açisiyla birlikte Islâm âlimlerinin sigorta ve sigortacilik konusundaki görüslerini katilimcilara aktardi.
Gümrük ve Ticaret Uzmani Müveddet Çardak ise katilimcilara sigorta kooperatifçiligi ve tekafül konusunda yaptigi sunumda, sigortanin tanimi ve ekonomik islevleri, dünya ve Türkiye’deki kooperatifçiligin gelisimi ve amaçlari gibi konularda açiklamalarda bulundu. Gümrük ve Ticaret Uzmani Çardak sunumunda ayrica Türkiye’de sigorta kooperatifçiligi, Islâm’da sigorta benzeri kurumlar, Islâm’da sigortacilik anlayisi, islâmi sigortacilik ve tekafül, tekafül sitemi ile dünya ve Türkiye’deki tekafül uygulamalari hakkinda da katilimcilara bilgiler verdi.
Panelistlerden Koru Mutuel Sigorta Genel Müdür Yardimcisi Hüsamettin Dogramaci ise modern dünyada sigorta, islâm dünyasinin sigortaya bakisi ve modern sigorta anlayisi ile tekafül ve tekafül uygulama modelleri hakkinda bir sunum gerçeklestirdi.
Panelde, soru - cevap kisminin ardindan Vali Murat Koca tarafindan panelistlere katilimlarindan ve katkilarindan dolayi isimlerinin yer aldigi tablo hediye edildi. Koru Mutuel Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Öztürk’te panele katilimlarindan dolayi Vali Murat Koca’ya kooperatifçiligin dogusunu simgeleyen porselen tabak hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284