Imaret Dergisi 14. Sayisiyla Okuyuculariyla Bulustu

Karaman’da 2010 yilinda “Kapimiz açiktir girene, lokmamiz helaldir yiyene” sloganiyla yayin hayatina baslayan ve o zamandan bu yana yayin hayatini sürdürerek sehir dergiciligine farkli bir soluk getiren Imaret dergisi, 14. sayisiyla okuyuculariyla bulustu.

Imaret Dergisi 14. Sayisiyla Okuyuculariyla Bulustu

“Imaret kalbe çevrilen bakisi anlama ve ondaki manayi çözme gayretiyle yoluna devam ediyor.” diyerek selamlamis bu sayisinda.
Her sayisinda farkli bir dosya konusunu ele alarak isleyen dergi, son sayisinda sehirde çocuk olmayi ele almis. Çocuk olmanin sevincine, çocuklugu kaybetmenin hüznüne ve sehirde çocuk olmanin avantaj ve dezavantajina dair yazilarin yer aldigi dergide, sehirle ilgili pek çok fotograflar da mevcut. Fotograflariyla Karaman Fotografi Dernegi bu sayiya büyük katki sagladi.
Dr. Kâmil Ugurlu, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Yrd. Doç. Dr. Ismail Güllü, Dr. Ahmet Cengiz gibi akademisyenlerin yani sira Mehmet Kurtoglu, Talat Duru, Seref Acar, Mustafa Özdemir, Osman Nuri Koçak, Ahmet Küçükcicibiyik, Yasemin Küçükcicibiyik, Remzi Tartan, Yakup Özkaraalp, Yakup Acar, Burhan Yemis, Yakup Akbay, Yusuf Yildirim, Muharrem Büyüktürk, Mustafa Dogan’in yazilari yer aliyor.
Karaman Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olarak çikan Imaret dergisi bu sayisiyla da sehir dergiciliginde önemli bir boslugu dolduruyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284