Türkiye Yildizlar ve Çocuk Satranç Ligi Sampiyonasi Karaman’da Basladi

Bir otelde gerçeklesen sampiyonanin resmi açilisi düzenlenen törenle yapildi. Törene Vali Murat Koca, Türkiye Satranç Federasyonu Genel Baskani Gülkiz Tülay, Milletvekili Mevlüt Akgün ile daire müdürleri ve satranç sampiyonasina katilan ögrenciler, antrenörler ve aileleri katildi.

Türkiye Yildizlar ve Çocuk Satranç Ligi Sampiyonasi Karaman’da Basladi

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan törende bir konusma yapan Federasyon Baskani Gülkiz Tülay, “Çocuklarimizin iyi yetismesi için bir takim projeler yapiyoruz. Bu projelerden birisi geçtigimiz günlerde ilk dagitimini yaptigimiz Kocaeli projesi. Ben bu projenin Karaman’a çok yakisacagini düsünüyorum. Karaman’da yapmayi hedefledigimiz bu proje Kocaeli’nde 17 Nisan’da start aldi. Kocaeli’nin il ve ilçelerinde ilkokula baslayan 36 bin 500 çocugumuza satranç takimi ve satranç kitabi dagittik. 4 yil sürecek bu projeyle ögretmenlerimiz egitmen olacak ve 36 bin 500 çocugumuz satranç ögrenecek. Satrancin çocuk gelisimi ve kisi gelisimi üzerindeki etkilerini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle bu projenin yada benzer projelerin Karaman’da hayata geçirilmesini ümit ediyorum. Karaman bizim için çok degerli bir il. Sunun için önemli Karaman’da çok güzel bir satranç egitim merkezimiz var. Degisik illerden gelen arkadaslarin bu merkezi görmelerini tavsiye ediyorum. Birçok ilde böyle bir merkez yok. Karaman geçen yil Türkiye Kulüpler Sampiyonasi il elemelerine 27 takim gibi rekor bir katilimla istirak etti. Karaman Türkiye genelinde yapilan sampiyonalarda önemli basarilar elde ediyorlar. Karaman’da her sey yolunda gidiyor. Çünkü Mustafa Eroglu gibi iyi bir temsilcimiz var. Bizi en iyi sekilde temsil ediyor” dedi.
Tülay, 10-13 Mayis tarihleri arasinda bu yil 736.’si kutlanacak olan Türk Dil Bayrami ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri kapsaminda da yapilacak bir satranç organizasyonuna da hazir olduklarini belirtti.
Tülay, 4 yil önce baslattiklari Çocuk ligine, iki yil önce de Yildizlar ligini eklediklerini, önümüzdeki yillarda da Gençler ve Kadinlar kategorilerini eklemeyi düsündüklerini sözlerine ekledi.
Milletvekili Akgün’de Karaman’in deger verdigi, Türkiye’ye mal olmus gönül insanlari oldugunu belirterek, “Biz Karaman olarak Karamanoglu Mehmet Bey’in öncülügünde Türkçeye olan duyarliligini yasamak amaciyla her yil Türk Dil Bayramini kutlamaktayiz. Çocuklarimizin da Türkçemize sahip çikan ve dogru kullanan nesiller olarak yetismelerini arzu ediyoruz” dedi.
Vali Murat Koca’da konusmasina Karaman’in ilk kez böyle büyük bir satranç organizasyonuna ev sahipligi yaptigini belirterek, “Ilimizde suanda 35 kulüpte 850’si bayan, bin 183’ü de errmek olmak üzere 2 bin 134 sporcumuz satranç sporuyla ilgilenmektedir. Satranç kavrama ve ögrenme gelisimine katkisi olan önemli bir zeka sporudur. Satranç çocugu hayata hazirlamada ve hayatla bag kurmasinda son derece kullanimli bir araçtir. Böyle etkinlikler sayesinde zeki, bilgili, akilli gençler yetisecektir. Bu yarismaya katilan tüm çocuklarimiza basarilar diliyorum” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan sampiyona protokol üyelerinin yaptigi ilk hamle ile basladi. 5 gün sürecek olan sampiyonaya 40 ilden 8–12 ve 12–16 yas grubunda 470 sporcu katiliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284