2012’de 4 Milyon 400 Bin Adet Fidan Dikildi

Orman Isletme Müdürlügü tarafindan orman varligimizin korunmasi ve gelistirilmesi çalismalari yürütülürken bir yandan fidan üretimi diger yandan agaçlandirma ve erozyon kontrolü çalismalari yürütülüyor.

2012’de 4 Milyon 400 Bin Adet Fidan Dikildi
Ilimizde 2012 yili içerisinde; Orman Isletme Müdürlügü tarafindan 4 bin 168 hektar sahada 4 milyon 400 bin adet fidan dikimi yapildigi açiklandi.
Konuyla ilgili olarak Orman Isletme Müdürü Ismail Çelik imzasiyla yapilan açiklamada, “2013 yili içerisinde de agaçlandirma faaliyetlerimiz devam edecek olup, Orman Isletme Müdürlügümüz, diger kamu kurum ve kuruluslarimiz, doga ve çevrenin korunmasi ile ilgili çalismalar yapan tüzel kisilikler, sivil toplum örgütleri ve halkimizin da destegiyle 4500 Hektar sahada fidanlarimiz toprakla bulusturulacaktir. Bu vesileyle, halkimizin ormana olan duyarliliginin arttirilmasi ve ormancilik bilincinin gelistirilmesi, gelecek nesillere orman ve agaç sevgisinin asilanmasi amaciyla 21 Mart Dünya Ormancilik Günü etkinlikleri kapsaminda halkimiza 10.000 adet orman fidani dagitimi gerçeklestirilecektir. Ayrica halkimizin da katilimiyla fidan dikim töreni etkinligi yapilacaktir. 21 Mart 2013 Persembe Günü Orman Isletme Müdürlügümüzce Cumhuriyet meydaninda yapilacak fidan dagitimi törenine ve Mut Yolu Atis Poligonu Mevkii Proje Sahasi’nda gerçeklestirilecek fidan dikim etkinligine tüm halkimiz davetlidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284