ISKUR`dan 1 Milyon Kisiye Is

ISKUR, bu yil tam 1 milyon kisiyi ise yerlestirecek. Öncelik kadinlar ve engellilerde olacak.

ISKUR`dan 1 Milyon Kisiye Is

Siginma evlerinde kalan, çalisabilir durumdaki kadinlarin hepsine is bulunacak. Üniversiteler ve meslek liselerinde is koçlari gençleri bilgilendirecek.
2012'de 556 bin kisiye is bulan ISKUR, bu yil rakami 1 milyona çikarmayi hedefliyor.
Önceligi engelli ve kadin istihdamina verdiklerini belirten ISKUR Genel Müdürü Nusret Yazici, geçen yil ise yerlestirilenlerin yüzde 30'unun kadin oldugunu belirtti.
Bu orani yüzde 35'e çikarmayi hedeflediklerini anlatan Yazici, "Tüm siginma evleri is ve meslek danismanlari tarafindan ziyaret edilecek. Çalisabilir durumda olan kadinlarin tamami, ise yerlestirmede öncelikli olacak" dedi.
ISKUR, ögrencilere özel çalisma yürütecek. Gençler, egitim aldiklari alanda, isverenlerin aradigi niteliklere göre yetistirilecek.
PROFESYONEL IS KOÇLUGU
Tüm devlet üniversitelerinde profesyonel is koçlugu yapacaklarini kaydeden Yazici, bir benzerini meslek liselerinde de yapacaklarini ifade etti.
Geçen yil bin Roman vatandasi, toplum yararina çalisma programlarinda ise yerlestirildi. Yazici, hasta ve yasli bakimi islerinde çalismak için önceki yillarda escinsel örgütlerinin kuruma yaptigi basvuruyu da degerlendirdi. Yazici, "Kapimizi çaldiklari takdirde herkese kapimizi sonuna kadar açmaya haziriz" dedi.
Yazici, issizlik maasi ödemelerinde süre ve miktarin artirilmasinin, ulusal istihdam stratejisi kapsaminda degerlendirildigini de söyledi.
Mynet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284