SBS Ve PYBS Basvurulari Yarin Sona Eriyor

Ortaögretim Kurumlarina Geçis Sistemi Seviye Belirleme Sinavi (SBS) ve Parasiz Yatili ve Bursluluk Sinavi (PYBS) basvurulari yarin sona erecek.

 SBS Ve PYBS Basvurulari Yarin Sona Eriyor

 

 
Milli Egitim Bakanligi'nin yayimladigi 2013-SBS ve 2013-PYBS basvuru kilavuzlarina göre, 8. sinif ögrencilerinin girecegi SBS ile 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sinif ögrencilerinin girecegi PYBS'ye giris belgeleri 27 Mayis'ta dagitilacak.
 2013-SBS'nin basvuru islemleri e-Okul sistemi üzerinden gerçeklestirilecek. Polis kolejine basvuracak ögrenciler ise basvuru islemlerini Emniyet Genel Müdürlügünün internet sitesinden takip edebilecek.
 Sinava basvuracak ögrencilerin bankaya sinav ücretlerini yatirmadan önce e-Okul sistemindeki bilgilerinin güncel olup olmadigini okul müdürlüklerinden kontrol ettirmeleri gerekiyor. 10 lira olan sinav ücreti, Ziraat, Vakiflar ve Halk bankalarinin ilgi hesaplarina veya bu bankalarin internet subelerine yatirilabilecek.
SBS, 8 Haziran'da yapilacak, sonuçlari ise 12 Temmuz'da açiklanacak.
PYBS 8-9 Haziran'da
PYBS ise 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sinif ögrencileri için 9 Haziran'da, 8. sinif ögrencileri için ise 8 Haziran'da yapilacak.
PYBS'ye basvuracak adaylarin da e-Okul sisteminde kayitli ve bilgilerinin güncel olmasi gerekiyor. Açik ögretim lisesi, mesleki açik ögretim lisesi, açik ögretim ortaokulu ve özel ögretim kurumlarina devam eden ögrenciler, parasiz yatililik ve bursluluktan yararlanamayacak. Tutuklu ve hükümlü ögrenciler ise sinava basvuramayacak.
Parasiz yatililigi tercih edecek ögrencilerin, ortaokullarin 8. sinifinda, ortaögretim okullarinin hazirlik sinifi hariç 9, 10. ve 11. siniflarinda ögrenim görmeleri gerekiyor. Mesleki ve teknik ortaögretim kurumlarinin 10. ve 11. sinif ögrencileri için tercih edecekleri pansiyonlu okullarda ayni sinif seviyesinde ögrenim gördügü meslek dalinin bulunmasi sarti araniyor.
Burslulugu tercih edecek ögrencilerin ise ortaokul ve imam hatip ortaokullarinin 5, 6, 7. ve 8. siniflarinda, ortaögretim okullarinin hazirlik sinifi hariç olmak üzere 9, 10. ve 11. siniflarinda ögrenim görmeleri ve maddi imkandan yoksun bulunmalari gerekiyor.
PYBS sonuçlari 16 Temmuz'da, www. meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr adreslerinden açiklanacak. 8, 9, 10. ve 11. siniflarin parasiz yatililik için pansiyonlu okul tercihleri 22 Temmuz-2 Agustos arasinda alinacak. Yerlestirme sonuçlari ise 22 Agustos'tan itibaren internetten ilan edilecek.
Ögrenciler sinav kilavuzuna www.meb.gov.tr ve www.oges.meb.gov.tr adreslerinden ulasabilecek.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284