Il Milli Egitim Müdürü“ Ufuk Turu”nun Konugu Oldu

Sultanoglu: `Gerçek hayatta basarili olmak için akademik basarinin sosyal basariya dönüstürülmesi gerekir.`

Il Milli Egitim Müdürü“ Ufuk Turu”nun Konugu Oldu

Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Özel Gevher Hatun Ilkögretim Okulu ögrencileriyle “ Ufuk Turu” etkinlikleri kapsaminda bir araya geldi.
Il Milli Egitim Müdürü Sultanoglu, ögrencilerin gelecegin dünyasinda daha rekabetçi ve zor sartlarla karsilasacaklarini belirterek bu günden siki hazirlik yapmalari gerektigini belirtti.
Sultanoglu, salt akademik bilgilerle ögrencilerin hayata tam olarak hazirlanamayacagini ifade ederek sunlari söyledi: “Basari denildiginde sadece akademik basariyi diger anlamiyla notu anlarsak egitim anlayisimizda ciddi sorunlar var demektir. Bir takim soru ve testlerle ögrencilerimizi basarili veya basarisiz olarak degerlendirirsek bireyi ve bireye ait özellikleri basite indirgemis oluruz. Bizler ögrencilerimizin akademik olarak kendini gelistirmesinin yaninda bireysel özelliklerinin de dikkate alinarak sosyal, kültürel gelisimlerinin saglanmasini istiyoruz.”
Sohbet esnasinda ögrencilerin sorularini cevaplandiran Il Milli Egitim Müdürü kendi hayatindan ve ögrencilik hatiralarindan da bahsetti. Il Müdürü; Gerçek hayatin okul hayati gibi olmadigini, gerçek hayatta basarili olmak için akademik basarinin sosyal basariya dönüstürülmesi gerektigini söyledi.
Katilimindan dolayi Il Milli Egitim Müdürü’ne tesekkür eden Okul Müdürü Tanju Yildirim, Ufuk Turu” etkinlikleriyle basarili, örnek teskil edecek insanlarla ögrencileri bir araya getirerek, onlarin ufuklarinin genislemesini, moral ve isteklerinin artmasini amaçladiklarini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284