Halk Sagligi Laboratuari ISO 9001–2008 Kalite Yönetim Sistemi Çalismalarina Basladi

Karaman Halk Sagligi Müdürlügü ve Halk Sagligi Laboratuari ISO 9001–2008 Kalite Yönetim Sistemi kurma çalismalari es zamanli olarak baslatti.

Halk Sagligi Laboratuari ISO 9001–2008 Kalite Yönetim Sistemi Çalismalarina Basladi

Konu ile ilgili olarak Halk Sagligi Laboratuarinda Uzman Biyolog olarak çalisan Sami Karagöz ile Halk Sagligi Müdürlügünden Dr. Hüseyin Said Ulu Kalite Yönetim Sistemi Sorumlusu olarak görevlendirildi.
Karaman halkina, birinci basamak saglik hizmetleri kapsaminda kaliteli ve güvenli Saglik Hizmeti ve laboratuar hizmetini sunmak amaciyla baslatilan çalismalar çerçevesinde, her iki kurumda da kalite çemberleri olusturulmus ve baslangiç egitimleri tamamlandi. ISO 9001–2008 standart egitimi, Liderlik egitimi, Iletisim egitimi, Ekip Çalismasi egitimi ve Kisisel Gelisim egitimleri ile bunlara ilave olarak Risk Analizi ve Zaman Yönetimi egitimleri, destek egitimler olarak verildi.
Halk Sagligi Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Planlama ve uygulama asamasina geçilmistir. Misyon ve Vizyon olusturulmus ve bu dogrultuda Kalite politikalari ve Kalite hedefleri belirlenmistir. Bu asamanin içerisinde ayrica Prosesler ve Standart Çalisma Prosedürleri hazirlanacaktir. Standardin gereklilikleri dogrultusunda, yapilanma ve uygulama islemi tamamlandiktan sonra, sistemin son kontrolleri yapilacak ve belgelendirme asamasina geçilecektir” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284