KMÜ’lü Milli Giresçi Taha Akgül Avrupa Sampiyonu Oldu

Taha Akgül, sampiyonlarin KMÜ’den çikmasinin tesadüf olmadigini bir kez daha gösterdi.

KMÜ’lü Milli Giresçi Taha Akgül Avrupa Sampiyonu Oldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögrencisi milli güresçimiz Taha Akgül gelenegi bozmayarak bir kez daha Avrupa Sampiyonu oldu.
Gürcistan'in baskenti Tiflis'teki Tbilisi Sport Palace'da gerçeklestirilen sampiyonada serbest stilde 120 kiloda mindere çikan Taha Akgül, Ukraynali rakibi Alen Zasieiev'i 2-1’lik skorla yenerek Türkiye’ye ilk altin madalyayi kazandirdi.
KMÜ’lü güresçi ödül törenin ardindan yaptigi açiklamada, ilk Avrupa sampiyonlugunu geçen yil Sirbistan’da elde ettigini, Tiflis'te 2. kez ayni mutlulugu yasadigini ve Türkiye'nin basarilarinin devam edecegini söyledi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptigi açiklamada, Taha Akgül’ü basarisindan dolayi tebrik ederek sunlari söyledi: ”Basari inanç, emek ve çalisma ister. Ögrencimiz büyük emek harcayarak basarilar elde etmis ve etmektedir. Çalismanin hiçbir zaman bosa gitmeyecegi, karsiliginin mutlaka alinacagi bu sampiyonada bir kez daha ortaya çikmistir. Taha Akgül ve onu yetistiren tüm hocalara tesekkürlerimi sunuyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284