Sezen: Tarihimiz Gelecegimizdir

CHP milletvekili adayi Egitimci, Hukukçu, Kamu Yönetimi Uzmani Emekli Vali Yardimcisi Av. Saim Sezen yaptigi basin açiklamasinda hemserilerimizin Anafartalar ortaokulunun yikilmasi konusundaki endiselerini dile getirdi.

Sezen: Tarihimiz Gelecegimizdir

Sezen “Her Karaman’a gelisimde, gündüz ya da gece, egitim aldigim Anafartalar Ortaokulu, Karaman Lisesi ve pansiyonunu hep ziyaret ederim. Anilarim yeniden canlanir. Anafartalar Ortaokuluna iliskin yerel basinda çikan bir haber dikkatimi çekti. Haberde; Valiligin Okulu belediyeye devredecegi, okulun yikilip yerine baska yerde derslikler yapilacagi yaziyordu. Okullar insanlarin kentlerle olan baglaridir. O mekânlari yikarsaniz insanlarin kentle olan, geçmisleriyle olan baglarini koparmis olursunuz. Insanlarin anilarini öldürürsünüz. Anafartalar Ortaokulunun ilelebet ayni mekânda ayni adla egitime devam etmesi için basta kent yöneticilerimiz olmak üzere okulumuz mezunlari, Karamanli hemserilerimiz her türlü çabayi göstermelidirler. Okullarimizin özgün mimari özellikleri gelecege tasinmalidir, tipki Hatuniye Medresesi gibi” dedi.
Sezen, “Karaman Türkiye’nin kültür itibariyle basat sehirlerinin basinda gelir. Bu kimligi torunlarimiza tasimak görevimizdir. Anafartalar ortaokulu, Yunus Emre ortaokulu, Karaman Lisesi. Karaman’in kimligidir. Karaman kimligini yasatacak bu kurumlar; bahçeleri, binalari bu gün oldugu sekilleriyle gelecek yüzyillara tasinmalidir. Kent imar edilirken tarihi ve kültürel nitelikli olan bu mekânlarin bir tasina dahi zarar verilmemelidir; zarar verenler vebal altinda kalir, “elleri tas olur” diye konustu.
Gezi olaylarina da deginen Sezen, “Son yillarda büyük sehirlerimizde kamu arazilerinin, okullarinin rezidans, otel, alisveris merkezi yapilmak üzere rantiyeye peskes çekildigi gözleniyor. Gezi parkinin alisveris merkezi yapilmak istendigi ortaya çikti. Yetmezmis gibi kimi tüyü bitmemis memleketim çocuklarina terörist yaftasi yapistirildi. Yanlisa izin vermeyelim sevgili hemserilerim. Önce Türkiye, Önce Karaman. Bu seçimlerde CHP’yi iktidara tasiyalim, oylarimiz CHP’ye, tüm hemserilerimizi sevgi ve saygi ile selamlarim” diyerek sözlerini tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284