Evde Dis Çekiliyor, Protez Yapiliyor

Karaman’da engelli, yatalak ve saglik kuruluslarina gidemeyecek durumda olan hastalara evlerinde “Agiz ve Dis Sagligi Hizmeti” veriliyor.

Evde Dis Çekiliyor, Protez Yapiliyor

Evde saglik hizmetleri kapsaminda Karaman Agiz ve Dis Sagligi Merkezi tarafindan olusturulan dis hekimi, dis teknisyeni, hemsire ve soförden olusan 4 kisilik ekip saglik kuruluslarina gidemeyen hastalarin agiz ve dis muayeneleri ile ve tedavilerini yapiyor.
2015 yilinda toplam 23 hastaya, yaklasik 100 ziyaret gerçeklestirilerek muayene, dis çekimi, hareketli protez ve besleme islemleri yapildi. Bu hizmetlerin içinde 11 kisinin dis çekimi, 10 hastaya hareketli protez ve 6 hastaya da protez tamirati yapildi.
Karaman Agiz Dis Sagligi Merkezi Evde Agiz ve Dis Sagligi Hizmetlerini yürüten Dt. Yusuf Dündogdu evde sunulan saglik hizmetlerinin insana verilen önemin ve degerin göstergesi oldugunu belirterek özellikle kronik hastaligi olan, yasli ve engelli durumda olan hasta ve hasta yakinlari için çok önemli oldugunu vurguladi. “hareket kisitliligi olan, evinden disari çikamayan kisilerin özellikle agiz ve dis sikâyetlerinin de profesyonel kisilerce evinde giderilmesi oldukça önemli. Hastalarimizin memnuniyetini görüyoruz. O insanlarin herkesten daha çok bakima ve destege ihtiyaçlari var” dedi.
Evde agiz ve dis sagligi hizmetlerinden yararlanan 80 yasindaki F.T isimli hastanin damadi Mustafa Akça’da verilen saglik hizmetinin ne denli önemli oldugunu ifade etti. “Kayinvalidem hem görme engelli, hem de mide kanseri. Bu hizmet sayesinde kendisine evde protez takildi. Dis hekimimizde diger saglik çalisanlari da çok özverili, güler yüzlü. Ülkemizde saglik Hizmeti ne asamalara geldi. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.
Evde Agiz ve Dis Sagligi Hizmetlerinin randevu sistemine dayali olarak yürütüldügü, hizmetten yaralanmak isteyenlerin Karaman Agiz Dis Sagligi Merkezini aramalari bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284