Karaman'da Perdeler SMA Hastası Güneş Bebek İçin Açıldı

SMA hastası olan Güneş bebeğin tedavisine destek olmak için Karaman’da “zor bir sınavdır S.M.A” isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Karaman'da Perdeler SMA Hastası Güneş Bebek İçin Açıldı

22 Temmuz 2022 tarihinde Hatay Antakya’da dünyaya gelen Güneş bebek henüz 25 günlük iken topuk kanı test sonucu SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Kampanya Ocak ayında başladı fakat deprem sebebi ile başlayan kampanya durma aşamasına geldi. Antakya’da evini ve bir çok yakınını kaybeden Güneş bebek bir konteynarda 8 kişi ile beraber yaşam mücadelesi veriyor.

Suat Karaman’la yola çıkan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde faaliyet gösteren Bi Başka Tiyatro Topluluğu SMA hastalarına 81 ilde oyunları ile destek olmayı hedefliyor. Karaman’da 9 Aralık Cumartesi günü akşam  Yunus Emre Konferans Salonu’nda oynanan oyunda perdeler Güneş bebek için açıldı. Biletlerin Güneş bebeğin tedavisine umut olurken Valilik onaylı programa birçok vatandaş katılım sağladı.

Program sonrası konuşan oyunun yazarlarından Büşra Bulut: “Karaman halkına programımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Programlarımız SMA hastası bebeklerimize yardım amacıyla yapılmaktadır. Biletlerimiz ailelerin Valilik izinli hesaplarından alınmaktadır. Zolgensma ilacıyla SMA hastalığının tedavisi mümkün ancak ilaç 1 milyon 920 bin dolar kadar pahalı olduğu için bizde ailelere elimizden geldiği kadar destek olmalıyız. Bu yolda yalnız yürümeyelim sizde bizlere destek olun.” dedi.

Güneş Aydın hakkında konuşan Büşra Bulut : “Biz genellikle Güneş Aydın’ın annesi Gülben Aydın ile iletişim kuruyoruz. Bu bebeğimiz diğer bebeklerden bir tık daha farklı. 6 Şubat’ta ülkemizde yıkıcı bir deprem oldu ve halen yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Güneş bebeğimiz Hataylı hem deprem mağduru hem de SMA hastası bu yüzden ekstrem olarak ona destek olmak istiyoruz. Güneş açmaya devam etsin, umuda el olalım.” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde Bi Başka Tiyatro Topluluğu Başkanı ve yönetmeni olan İsmail Yıldırım konu hakkında: “Bizlere SMA hastası bebeğimizle ilgili destek projesi geldi. Biz bu projede gönüllü olarak yer almak istedik. Elimizden geldiği sürece tiyatro çatısı altında SMA hastası çocuklarımıza yardım etmek için bu projeyi destekledik. Sizlerin de bu projeyi desteklemenizi bekliyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284