Karaman Devlet Hastanesi Diyabet Okulu Ilk Mezunlarini Verdi

Diyabet hastalarinin ve hasta yakinlarinin bilgilendirilmesi, egitilmesi amaciyla Karaman’da ilk kez açilan `Diyabet Okulu` 20 ögrencini sertifikalariyla mezun etti.

Karaman Devlet Hastanesi Diyabet Okulu Ilk Mezunlarini Verdi

Sertifika törenine katilan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoglu “Diyabet Okulunun ilk mezunlarini vermekten büyük mutluluk duyduklarini ifade ederek egitimleri önemseyip fire vermeden devam ettikleri için de tesekkür etti. Op. Dr. Orhan FESÇEKOGLU egitimleri alan diyabet hastalarinin bundan sonra daha bilinçli ve dikkatli olacagina inandiklarini söyledi. “Çevrenizdeki diyabet hastalarina da bilgilerinizi aktarin. Hastaligin seyrinde ve komplikasyonlarinda yanlis yapanlari uyarin ve en önemlisi okulumuza yönlendirin” dedi.
Tüm ögrencilerle sohbet eden Hastane Yöneticisi diyabet okulu hakkinda düsüncelerini de dinledi.
Toplam 3 hafta süresince ücretsiz ve ara ögün destekli olarak düzenlenen “Diyabet Okulu egitimlerinde, diyabet nedir, belirtileri, tani, tedavi, risk gruplari, kan sekeri düsüklügü, yüksekligi, tedavisi, oral anti diyabetik ilaçlar ve kronik komplikasyonlar, hedef degerler, evde kan sekeri takibi ve önemi, insülin tedavisi uygulama, saklama kosullari, ayak bakimi konulari, egzersiz ve önemi, egzersizde dikkat edilmesi gerekenler, beslenme ve püf noktalari, diyabette psikolojik sorunlar, sosyal haklar ve günlük yasam konularini içeren egitimler” alaninda uzmanlar tarafindan bilgiler verildi.
Devam edecek egitimlere tüm diyabet hastalari ve yakinlarinin katilimlarini bekledikleri bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284