Karaman’da Kapali Böbrek Tasi Ve Prostat Biyopsisi Yapilmaya Baslandi

Karaman Devlet Hastanesi’nde kapali böbrek tasi ameliyati ile prostat biyopsisi yapilmaya baslandi.

Karaman’da Kapali Böbrek Tasi Ve Prostat Biyopsisi Yapilmaya Baslandi
Karaman’da ilk kez yapilmaya baslanan ameliyat hakkinda bilgi vermek üzere Devlet Hastanesi Bashekimi Hasan Arici ile birlikte Üroloji Uzmanlari Ibrahim Halil Bozkurt ve Ahmet Sanli bir basin toplantisi düzenlediler.
Karaman’da ilk kez yapilmaya baslanan ameliyatla ilgili bilgi veren Üroloji uzmanlari Ibrahim Halil Bozkurt ve Ahmet Sanli, gerekli ameliyat cihazlarinin ve bu ameliyati gerçeklestirecek uzman doktorun olmamasi nedeniyle kapali böbrek tasi ameliyati ile prostat biyopsisinin Karaman’da yapilamadigini ve bu rahatsizligi bulunan hastalarin tedavi olmak için iki ay öncesine kadar Konya ve Ankara’daki hastanelere gitmek zorunda kaldiklarini belirttiler.
Bu ameliyatlar için gerekli cihazlarin temin edilmesi ve kendileriyle birlikte iki Üroloji uzmaninin Karaman’a atanmalarinin ardindan artik bu ameliyatlarin Devlet Hastanesinde yapilabildigini söyleyen Bozkurt ve Arici, “Bu iki aylik süreçte suana kadar 12 hastanin kapali yöntemle böbrek tasi ameliyati yapildi. Bu operasyon yaklasik 2 ile 4 saat arasinda sürüyor. Daha önce açik sekilde yapilan bu ameliyatta hasta 15 günde kendini anca toplayabilirken bu ameliyatla hasta iki günde ayaga kalkabiliyor” dediler.
Bozkurt ve Arici, prostat kanserinin sinsi bir hastalik oldugunu ve 45 yas ve üzerindeki her kisinin yilda bir kere prostat biyopsisi yaptirmalari gerektigini söylediler.
Devlet Hastanesi Bashekimi Uzman Doktor Hasan Arici ise “Bu ameliyatin Devlet Hastanemizde yapilmaya baslamasi Karaman için sevindirici bir durumdur. Hastalarimizin artik tedavi için baska illere gitmelerine gerek kalmadi. Böbrek tasi ameliyati için hastanemizde bulunmayan tas kirma makinesini Saglik Bakanligindan talep ettik. Olumlu yanit aldik. Ilerleyen günlerde bu makinede hastanemize gelecek” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284