Ketem Tarama ve Egitimlerini Ara Vermeden Sürdürüyor

Il Halk Sagligi Müdürlügü bünyesinde 82. Yil Devlet Hastanesinde çalismalarini sürdüren Kanser Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezi (KETEM)’in ilçe, kasaba ve köylerdeki egitim çalismalari devam ediyor.

Ketem Tarama ve Egitimlerini Ara Vermeden Sürdürüyor

Geçtigimiz hafta içerisinde Kâzimkarabekir Ilçesi, Taskale Kasabasi ile Egilmez Köyü'nden getirilen 30–69 yas arasindaki bayanlar Müdürlüge ait araçlarla Kanser Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezi'ne getirilerek taramalari yapildi.
Ayrica Türkiye Halk Sagligi Kurumu Kanser Daire Baskanliginca yapilan taramalarin arttirilmasi için isteyen aile hekimi ve aile sagligi personeline KETEM'de Kanser Erken Teshis Tarama ve Egitim Becerileri Sertifikasi bulunan personel tarafindan teorik ve pratik egitimlere de bu hafta içerisinde baslandi. Ilk olarak Sariveliler, Basyayla, Ermenek ve Ayranci'da hizmet veren ve egitimi almak isteyen saglik personelinin egitimleri verildi.
Hizmet içi egitimler ve köylerdeki saglik personeli ile koordineli olarak yapilan tarama çalismalari hazirlanan bir program çerçevesinde devam edecegi ve bu konuda talebi olan köylerin muhtarlari Halk Sagligi Müdürlügü Kanser Birimine ulasarak programa dâhil olabilecekleri açiklandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284