Saglik Bakanligi`ndan Doktorlara Sok Haber!

Saglik Bakanligi tarafindan yayinlanan genelge ile doktorlar ve diger saglik personeli yeni yönetmelik yayinlanana kadar performansa dayali ek ücretlerini alamayacak.

Saglik Bakanligi`ndan Doktorlara Sok Haber!

Ancak CEO, genel sekreter, bashekim, müdür ve bas hemsire bu kapsam disinda tutularak ücretlerini almaya devam edecek.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Baskani Hasan Çagil imzasiyla yayimlanan genelge söyle:
"Bilindigi üzere ikinci üçüncü basamak saglik kurumlarinda görev yapan personelin ek ödemesine iliskin is ve islemler 12.5.2006 tarihinden itibaren Resmi Gazete'de yayinlanarak yürürlüge giren ‘Saglik Bakanligi'na Bagli Saglik Kurum ve Kuruluslarinda Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapilmasina Dair Yönetmelik' hükümleri uyarinca yürütülmüstür. Anilan yönetmeligin hükmü 31.12.2012 tarihinde sona ermistir.
PERFORMANSA DAYALI ÜCRET YOK
Bu çerçevede bakanligimizca kamu hastane birliklerinde görev yapan personele yapilacak ek ödemelerin usul ve esaslarinin düzenlendigi yeni bir yönetmelik hazirlanmis olup Maliye Bakanligi ve Sayistay Baskanligi'nin uygun görüsüne müteakip Resmi Gazete 'de yayimlanacaktir. Yeni yönetmelik yürürlüge girinceye kadar ikinci ve üçüncü basamak saglik tesislerinde görevli personele yalnizca sabit ek ödemelerle Döner Sermaye Sabit Ödemesi yapilacak, bunun disinda performansa dayali ek ödeme hesaplarina yönelik herhangi bir islem yapilmayacaktir."
Kaynak: DHA
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284