Türkiye’yi Bulusturan Sampiyonada Karaman Rüzgari

Antalya`da düzenlenen ve 81 il ve KKTC`den toplam 2 bin 236 sporcunun kiyasiya mücadelesine sahne olan sampiyonada Karamanli satranççilar madalyalarla döndü.

Türkiye’yi Bulusturan Sampiyonada Karaman Rüzgari

Türkiye Satranç Federasyonu tarafindan Antalya'da düzenlenen, Türkiye'nin 81 ilinden 7'den 77'ye toplamda 2 bin 236 sporcuyu bulusturan satranç söleninde dereceye giren sporcular düzenlenen ödül töreni ile kupa ve madalyalarina kavustu.
Antalya Starlight Otel'de 23 Ocak'ta baslayan ve 29 Ocak'ta son tur maçlarinin yapildigi Türkiye Küçükler Sampiyonasi, Türkiye Yildizlar Sampiyonasi ve Türkiye Emektarlar Sampiyonasinda, 9 turluk zorlu mücadelede ter döken sporcularin performanslarinin yani sira ailelerin heyecan ve coskulari da renkli görüntüler olusturdu. Bir haftalik maratonun ardindan 199 sporcu Türkiye Küçükler ve Yildizlar altyapi Ulusal takim havuzuna girmeye hak kazandilar.
Sampiyona da dereceye giren ve milli takim havuzuna girmeye hak kazanan Karamanli sporcular ise; Emir Gülbeyaz 13 Yas Türkiye Satranç birincisi, Deniz Sezerer 8 Yas milli takim havuzu, Zeynep Rüya Karel 8 yas kizlar milli takim havuzu, Yasar Efe Kayar 9 yas milli takim havuzu, Ceren Süral 12 yas milli takim havuzu, Hakki Berat Dalgar 15 yas milli takim havuzu. 13 Yas Türkiye Birincisi olan Emir Gülbeyaz ayrica Dünya Yas Grubu yarislarinda ülkemizi temsil etme hakki elde eden sporcumuz oldu.
Türkiye’yi bulusturan sampiyonada Karamanli sporcularin büyük bir basariya imza attigini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik;” 81 ilden 2 bin 236 sporcunun bulustugu sampiyonada Karamanli satranççilar gösterdikleri performans ile dereyece girerek bizleri mutlu etmesini bildi. Katildiklari yarismalarda derecelerle dönen ve bizleri hakli gururu yasatan satranç takimimizi tebrik ediyorum. Ayrica Satranç Egitim Merkezimize satranç ögrenmeye gelen çocuklarimizi ve onlari buraya getiren velilerimizi de hassasiyetlerinden dolayi ayrica tebrik etmek istiyorum. Satranç, ilimizde günden güne büyüyen kocaman bir aile olmustur. Il Müdürlügü olarak bizlerde sporcularimizin yaninda ve destekçileri olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284