Süleymanhaci Köyünde Toprak Dagitimi Çalismalari Basliyor

Ilimize bagli Süleymanhaci köyünde Az Toprakli ve Topraksiz Çiftçilere Toprak Dagitimi Projesi kapsaminda bilgilendirme toplantisi yapildi. Toplantiya Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü Arazi Edindirme Sube Müdürü Yilmaz Büyükates ve projeyi yürütecek teknik personel, köy muhtari Ali Mor, azalar ve çiftçiler katildi.

Süleymanhaci Köyünde Toprak Dagitimi Çalismalari Basliyor

Konuyla ilgili olarak Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Arazi dagitim ilani yapilan yerde bulunan kisilerin, Sulama Alanlarinda Arazi Düzenlenmesine Dair Tarim Reformu Kanunu Uygulama Yönetmeligi'nin 34. ve 36. maddeleri geregince toprak talep beyannamesi ile birlikte belirtilen belgeleri tamamlayan ve gerekli sartlari tasiyan kisiler hak sahibi olarak belirlenmektedir. Kesin hak sahibi olarak belirlenen kisilerin "Kesin Hak Sahibi Listesi" ndeki siralamasi yönetmeligin 37. maddesinde belirtilen kriterlere göre puanlama yapilarak belirlenmektedir. Proje alanindaki hazine arazisi, belirlenen kesin hak sahibi listesindeki 1. kisiden baslayarak norm miktarinca dagitilacaktir.
Toplantida projenin teknik detaylari konusunda kapsamli bilgilendirme yapilmis ve çiftçilerimizden gelen sorular cevaplandirilmistir. Proje 02 Kasim 2015 Pazartesi günü Beyanname süreci ile baslatilacak ve yaklasik 3 yil içerisinde tamamlanacaktir. Projenin uygulanmaya konmasiyla birlikte dagitimi yapilacak olan hazine arazileri sulu tarima açilacak olup, bu arazilerde sekerpancari, misir, ayçiçegi gibi tarimsal ürünler yetistirilebilecektir. Böylece çiftçimizin gelir düzeyinin artirilmasina katki saglanarak refah seviyesi yükseltilecek ve kirsal alandan göçün önlenmesine çalisilacaktir” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284