Güvenlik Sifrenizi `123456` Olarak Belirlemeyin

Bilisim polisi uyardi: Güvenlik sifrenizi `123456` olarak belirlemeyin

 Güvenlik Sifrenizi `123456` Olarak Belirlemeyin

Bursa Emniyet Müdürlügü Bilisim Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü, kullanilan her sifrenin özellikle harf, rakam ve simgelerden olusan karmasik bir sifre olup olmadiginin kontrol edilmesi gerektigini bildirdi. Yapilan arastirmalarda en çok kullanilan sifrenin '123456' oldugunun tespit edildigini açiklayan emniyet, "Artik, sifreleri '123456' olarak belirlemekten kaçinin" uyarisinda bulundu.
Il Emniyet Müdürlügü Bilisim Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü'nden yapilan açiklamada, kullanilan her sifrenin en az 6 haneli olmasina dikkat edilmesi tavsiye edildi. En çok kullanilan ikinci sifrenin '123456' oldugunun belirtildigi açiklamada, "Kullanilan sifrelerin unutulmasi durumunda sorulacak gizli soru ve cevaplarin kontrol edilerek kolay bulunabilecek cevaplar olmadigina dikkat edelim. Tüm sifrelerin birbirinden bagimsiz olup olmadiginin kontrol edelim. Yapilan arastirmalarda dünyanin en çok kullanilan sifresi, yine Ingilizcede sifre anlamina gelen 'password' oldu. Listede ikinci sirayi kolayligiyla ünlenen '123456', üçüncü sirayi da '12345678' aldi. Bu durum da gösteriyor ki; sifrelerimiz kesinlikle kolay tahmin edilebilir olmamalidir. Sifrelerimizde sayilar, harfler ve kullanabildigimiz diger karakterler de olsun. Eglence, oyun gibi sitelerinde mail sifremizi asla kullanmayalim" ifadelerine yer verildi.
"DOGUM TARIHINIZI SIFRE YAPMAYIN"
Güvenli kredi karti kullanilmasiyla ilgili uyarilarin da yer aldigi açiklamada, vatandaslardan ATM'lerde kart sifresi girerken dikkatli olmalari istendi.
Açiklamada, sunlar kaydedildi: "ATM'lerde ve pos cihazlarina sifremizi girerken elimizle kapatalim. Eger kullaniyor isek kredi kartimizin limitini yeniden düzenleyelim. Kullanmiyor isek yurt içi ve yurt disi sanal alisveris kullanimina kartimizi sinirlayalim. Kredi, banka kart sifresini dogum tarihi veya tuttugumuz takimin dogum tarihi yapmaktan kaçinalim. Kartimizi güvenmedigimiz kisilere vermeyelim, emanet etmeyelim, çalindigi veya kayboldugunu düsündügümüzde derhal müsteri hizmetlerini arayarak karti kullanima kapatalim. Internet alisverislerinde bankanizdan alabileceginiz ve limitini kendinizin her defasinda degistirebileceginiz 'Sanal kart' kullanimina baslayalim."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284