Prof. Dr. Mahmut Tekin, KMÜ’lü Ögrencilere Zaman Yolcululugu Yaptirdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi 5N 1K Toplulugu tarafindan düzenlenen “Yükselen Bir Deger Olarak Geçmisten Günümüze Isletmecilik & Insan ve Isletmeler” baslikli söylesiye Prof. Dr. Mahmut Tekin konuk oldu.

Prof. Dr. Mahmut Tekin, KMÜ’lü Ögrencilere Zaman Yolcululugu Yaptirdi

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin Yunus Emre Salonunda 3 Ocak Persembe saat 15.00’te gerçeklesen etkinlige KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, akademik personel ve çok sayida ögrenci katildi.
Selçuk Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölüm Baskani Prof. Dr. Mahmut Tekin konusmasina “Sizleri siyah-beyaz film tadinda bir sunum esliginde zaman yolculuguna çikaracagim.” sözleriyle basladi.
Prof. Dr. Mahmut Tekin, 100 yil önce kurulan ilk isletme niteligindeki Ford otomobil fabrikasinda çalisan isçilerden, 2000’li yillarin basinda insanin atesle dans ederek hayat verdigi camin üretildigi cam fabrikalarina kadar çesitli isletmelerdeki insan manzaralarini beyaz perdeden katilimcilarla paylasti.
Prof. Dr. Tekin; insan ihtiyacinin oldugu her yerde isletmelerin daima var olacagini söyleyerek, isin özünün sevgi ve saygi oldugunu belirtti. Basarinin sirrinin tecrübede sakli oldugunu belirten Tekin, “ Tecrübe ise yanlis kararlarimizdan olusur. Hatalarinizdan sakin korkmayin. Onlar sizi basariya götürecektir.” dedi.
Prof. Dr. Mahmut Tekin katilimcilara gelecege de bir yolculuk yaptirarak, yillar sonra insanligi bekleyen yasam standartlarini görseller esliginde sundu. Gelecekte insanlarin kalem ve kagida gereksinim duymadan yasar hale geleceklerini anlatti. Sordugu sorulari dogru yanitlayan katilimcilara imzali kitaplarini hediye eden Prof. Dr. Mahmut Tekin’in söylesisinde katilimcilarin yüzlerindeki gülümseme eksik olmadi.
Etkinligin sonunda KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, Prof. Dr. Mahmut Tekin’e katkilarindan dolayi tesekkür ederek günün anisina plaket takdim etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284