KMÜ, Nigde’de Üniversite Tanitim Günlerine Katildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Nigde Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan ve 15-16 Nisan’da gerçeklestirilen `Üniversite Tanitim Günleri` etkinligine katildi. Bu yil ikincisi gerçeklestirilen tanitim günlerinde KMÜ dâhil olmak üzere 22 üniversite stant açti.

KMÜ, Nigde’de Üniversite Tanitim Günlerine Katildi

Ögrencilerden KMÜ’ye Yogun Ilgi
Üniversite sinavlarina hazirlanan ögrencilere rehberlik amaciyla düzenlenen tanitim günlerine 7 devlet üniversitesi, 15 özel üniversite katildi. Egitim-ögretim altyapisi, sosyal ve sportif tesisleri ile barinma sartlarinin uygunlugunun yani sira devlet üniversitesi olmasi ve Nigde’ye yakin mesafede bulunmasi dolayisiyla KMÜ standina ögrencilerin ilgisi yogun oldu. Ögrencilerin üniversiteye giris sürecinde merak ettikleri konulari ögrenme sansi bulduklari tanitim günlerinde KMÜ’yü, Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi personelleri Aydan Yücel, Sibel Bayram, Nefise Yüksel ve Murat Beyaz temsil etti.
“Meslek hayati öncesinde en önemli adim dogru tercihtir”
Nigde 5 Subat Spor Salonu’nda düzenlenen etkinligin açilis konusmasini yapan Nigde Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Yasar, ögrencilerin hayatlarini dogrudan etkileyecek olan bu süreçte onlari bilgilendirmek adina gerçeklestirilen tanitim günlerinin önemine dikkat çekerek, “Hayatimizin büyük bir bölümünü kapsayan meslek yasantimiz öncesinde yapilan tercihler çok önemli. Ögrencilerimiz, yapacaklari tercihle hayal kirikligi yasamamalari için tercihlerini titizlikle yapmalilar.” dedi.
Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Yasar, üniversite tanitim günlerinde ögrencilerin kendilerini umutsuzluktan kurtarmak, güvende bir gelecege ve kaliteli bir meslege kavusturmak için Türkiye’nin dört bir kösesinden gelen üniversite temsilcilerinden en iyi sekilde faydalanmalari gerektigini belirtti. Yasar, “Ögrencilerimiz buradaki görevli arkadaslara merak ettikleri sorulari sorup, onlardan bilgi alarak edinecekleri izlenimlerle en saglikli karari vereceklerdir.” diye konustu.
“Umarim ailenize ve memleketinize hayirli bireyler olursunuz”
Nigde Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Yasar’in ardindan konusan Nigde Valisi Necmeddin Kiliç ise üniversite tercihlerinin bireyin hayatinda önemli bir rol oynadigini ve bu tercihlerin dogru yapildigi takdirde asil hedefe ulasilabilecegini söyledi. Vali Necmeddin Kiliç, ögrencilerin bundan sonraki hayatlarina eksen çizecek önemli bir zaman araliginda olduklarini belirterek, “Ögrencilerin bu yaslarda gösterdikleri gayret geleceklerinde belirleyici rol oynayacak. Umarim hepiniz kendinize, ailenize ve memleketinize hayirli bireyler olarak hayatta boy gösterirsiniz.” dedi.
Konusmalarin ardindan protokol üyeleri tek tek stantlari gezdi. Üniversite temsilcileri de protokol üyelerine üniversitelerinin tanitim ürünlerinden olusan hediye paketlerini takdim etti.
46 lise ve 5 bine yakin ögrenci ziyaret etti
Üniversite tanitim etkinliginin ikinci gününün sonunda ise kapanis konusmasini yapan Nigde Il Milli Egitim Sube Müdürü Ahmet Sener, il ve ilçe olmak üzere Nigde genelinde 46 lisenin etkinlige katildigini ve 5 bine yakin ögrencinin tanitim organizasyonunu ziyaret ettigini söyledi.
Üniversite temsilcilerine katilim sertifikasi verilmesinin ardindan Nigde’nin tarihi ve turistik yerlerine yönelik tanitim gezisi düzenlenmesiyle etkinlik son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284