KMÜ’de “Mikro Beden Dili Ve Profesyonel Iletisim” Anlatildi

KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi ile KMÜ Sosyoloji Ögrenci Toplulugunun ortak organizasyonuyla üniversiteye gelen Tugba Özdenal, KMÜ Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda “Mikro Beden Dili ve Profesyonel Iletisim” konulu bir söylesi gerçeklestirdi.

KMÜ’de “Mikro Beden Dili Ve Profesyonel Iletisim” Anlatildi
Kisisel Gelisim, Iletisim ve Mikro Beden Dili Uzmani Tugba Özdenal, 13 Mart 2013 Çarsamba günü saat 15.30’da KMÜ’lü ögrencilerle bulustu. Etkinlige KMÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Karatas ile Prof. Dr. Kemal Esengün, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Uzm. Dr. Nuriye Ulu, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayida ögrenci katildi.
Tugba Özdenal, söylesisinde basarili olmanin ilk sartinin yapilan isin sevilmesi ve isteyerek yapilmasi oldugunu söyledi. Özdenal, katilimcilara kötü motivasyon yönünde yapilacak konusmalara kulak asmamalarini ve ”Sen yapamazsin” diyen insanlari dinlememelerini önerdi.
Insanlari mutlu edecek önemli faktörlerden birinin de ön yargilardan uzaklasmak oldugunu dile getiren Özdenal, önyarginin yikilmasinin alti yil sürdügünü kaydetti.
Konferans Salonunda bulunan katilimcilarla diyaloglar kurarak sunum yapan Tugba Özdenal’in söylesisi renkli anlara da sahne oldu. Empatiyi “Ben onun yerinde olsam ne yapardim diye sorabilmektir” seklinde tanimlayan Özdenal’in, konuyu katilimcilar arasindan seçtigi alti kisi üzerinden anlatmasi büyük alkis aldi. 
Beden dili ile ilgili bilgiler aktaran Tugba Özdenal ”Insanin yapmis oldugu her hareket beden dili degildir. Ancak son dönemlerde her hareket beden dili zannediliyor.” diye konustu. Beden dilinde en önemli noktanin gözlem oldugunu da sözlerine ekledi.
Tugba Özdenal yalan konusuna da deginerek, “Yalan konusunda profesyonel olanlar kadinlardir. Çünkü bir kadin dogustan iletisim uzmanidir.” dedi. Yalan söyleyen insanlarin göz iletisimi kurmadiklarini ifade ederek, yalan söyleyenlerin beden dilinde kendilerini nasil ele verdiklerini su sekilde açikladi: “Genelde kadinlarin yanaklari kizarir, erkekler ise yakalari ile oynarlar.”
Öfke ve stres kontrolüyle ilgili deneyimlerini paylasan Özdenal, “Öfkelenmeye basladiginiz anda sag elinizle boynunuza masaj yapin. Bu hareket kalp ritminizdeki dengeyi saglayarak, sizi sakinlestirecektir.” diye konustu. Öfkeli kisilerle karsilasildiginda ise kesinlikle o kisiye soru sorulmamasini önerdi.
Keyifli ve renkli geçen söylesinin sonunda Kisisel Gelisim, Iletisim ve Mikro Beden Dili Uzmani Tugba Özdenal’a Prof. Dr. Mehmet Karatas tarafindan plaket takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284