Kamu Ihale Mevzuati Egitimi Verildi

Ilimiz Valisi Murat Koca’nin öncülügünde Il Saglik Müdürlügü tarafinda ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluslarinda görevli personel için “Kamu Ihale Mevzuati” egitim programi düzenlendi.

Kamu Ihale Mevzuati Egitimi Verildi

Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen egitim programina Vali Koca'nin yani sira daire müdürleri ile Kamu Kurum ve Kuruluslarinda çalisan görevli personeller katildi.

Programin açilis töreninde konusan Il Saglik Müdür vekili Dr. Serkan Koyuncu, “Valimizin önderliginde, kurumlarimizda eksikligini hissettigimiz böyle önemli bir konu hakkinda egitim düzenlemekten ve tüm kurumlardan çalisanlarin bu egitime katilimlariyla destek vermelerinden son derece memnunuz. Egitim programini yürütmek üzere Kamu Ihale Kurumundan ricamizi kabul ederek bizleri destekleyen konuklarimiza tesekkür ederiz” dedi.
Vali Murat Koca burada yaptigi konusmada, “Devletin mal ve hizmet alimini genellikle ihale yoluyla temin ettiklerini belirterek bu giderlerin ihale mevzuatina göre yürütüldügünü söyledi. Kamu görevlisi olduklarini ve kendilerine görev ve sorumluluk tevcih edildigini söyleyen Vali Koca Kendilerine tevcih edilen isin emanetçisi olduklarini ve belirli bir sorumluluklari oldugunu belirtti. Bu emanet ve sorumlulugu gerektigi gibi yerine getirilmedigi takdirde bunun karsiligi olan ceza-i müeyyidelerin karsilarina çikacagini bu nedenle de kamu görevlisi olarak islerini en dogru sekilde ve en güzel sekilde yerine getirmekle mükellef olduklarinin altini çizen Vali KOCA “Bize emanet edilen bu görev süresi içerisinde Devletin kaynaklarini yerinde ve zamaninda israf etmeden kullanmak noktasinda gereken hassasiyeti gösterecegimizden kimsenin kuskusu olmasin. Biz emanetin geregini yerine getirecegiz. Emanete asla ihanet etmeyecegiz” dedi.
Vali Koca’nin konusmasinin ardindan Kamu Ihale Kurumu Baskanligi Kurum Müsaviri Oguz Çalik tarafindan Kamu Ihale Mevzuati egitimi verildi. Üç gün sürecek egitimde Kamu Ihale Kurumu Baskanligindan Kurum Müsaviri Oguz Çalik, Kamu Ihale Uzmani Dr. Nazim Yilmaz ve birim sefi Ali Aydin, Ihale uygulamalarina iliskin ortak hükümler, hizmet alimi ihaleleri özel hükümler, mal alimi ihaleleri özel hükümler ve yapim isleri ihaleleri özel hükümler konusunda katilimcilari bilgilendirecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284