Ankara-Istanbul YHT Hatti Müjdesi!

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim, Ankara-Istanbul Yüksek Hizli Tren (YHT) Projesi`nde tüm çalismayi tamamlayarak, temmuz ayinda test sürüslerine baslamayi hedeflediklerini bildirdi.

Ankara-Istanbul YHT Hatti Müjdesi!

Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki Ankara-Istanbul YHT Hatti santiyesinde incelemelerde bulunan Yildirim, yetkililerden çalismalara iliskin bilgi aldi.
Yildirim, daha sonra gazetecilere yaptigi açiklamada, Inönü-Köseköy arasinin, hattin en zor bölümü oldugunu ve burada bolca tünel ve viyadük bulundugunu söyledi.
Bozüyük ilçesinde ise sadece bir tünel ile ''varyant'' denilen 8 kilometrelik bölümde çalismalarinin sürdügünü dile getiren Yildirim, söyle devam etti:
''Bozüyük'te devam eden çalismalar disindaki kisimlarda alt yapi bitti, üst yapi çalismalari da ayni sekilde planlandigi gibi gidiyor. Genel olarak Ankara-Istanbul YHT Projesi ile Marmaray Projesi hatlarinin yüzde 80'inin alt yapi ve üst yapilari tamamlanmis durumda. Bundan sonra agirlikli olarak üst yapi montaji, elektrifikasyon ve sinyalizasyon islerine girmis olacagiz. Hedefimiz; temmuz sonu itibariyle bütün çalismayi tamamlayip artik test sürüslerine baslamak.''
''29 Ekim'de Marmaray'i açacagiz''
Bir gazetecinin, Vezirhan beldesindeki birkaç esnafin, projeyi yürüten taseron firmalarca dolandirildigi iddialarini hatirlatmasi üzerine Yildirim, Bakanligin firmasinin olmadigini, kendilerinin sadece firmalara is verdiklerini belirtti.
Kendileriyle çalisan 3 bin firma ve 300 bin çalisan bulundugunu anlatan Yildirim, ''Isimiz olmamasina ragmen hiçbir vatandasin magduriyetine kayitsiz kalamayiz. Milletvekilimiz yakindan takip eder, sonucunu da kamuoyuna açiklar. Yoksa böyle kabataslak dedikodulara göre kimseyi de itham etmeyelim, rencide etmeyelim'' diye konustu.
Yildirim, Bursa-Yenisehir YHT Hatti Projesi ile ilgili soruyu da yanitlayarak, Ankara-Istanbul YHT Hatti'ndan bu hatta, Vezirhan beldesine yakin bir bölümden baglanti yapilacagi bilgisini verdi.
Baglanti noktasi tercihinin mayis ayinda yapilmasinin planlandigini bildiren Yildirim, bu noktanin Bilecik il merkezinden uzak olmasini istemediklerini ifade etti.
Yildirim, Ankara-Istanbul YHT Projesi ile Marmaray Projesi'nin bitis tarihinin 29 Ekim 2013 olarak açiklandiginin hatirlatilmasi üzerine, bu tarihin halen geçerliligini korudugunu anlatti.
Bu tarihte hatlari hazir hale getirmeyi hedeflediklerini kaydeden ''O tarihte hazir olacagiz ama açilis belki daha sonra olacak. 29 Ekim'de Marmaray'i açacagiz. Öyle büyük iki projenin açilisini bir güne sigdirmak hem imkansiz hem de gereksiz. Ona da ayri bir etkinlik yapariz. Bilecik'te, Inönü'de, Sakarya'da, Kocaeli'de ve Istanbul'da açilislar yapacagiz. Yil sonuna kadar hep açilis var ama insallah Ankara-Istanbul YHT Hattimiz hazir olacak'' ifadelerini kullandi.
Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284